Košarka

Budućnost sjajnim otvaranjem drugog poluvremena do preokreta i pobjede protiv Cedevite

Branimir Korać • srijeda, 10.01.2018.
Budućnost sjajnim otvaranjem drugog poluvremena do preokreta i pobjede protiv Cedevite
Foto: FaH

Cedevita je upisala i drugi poraz u Top 16 Eurokupa. Nakon što je izgubila u gostima kod Trenta, ostala je bez pobjede i na svom parketu protiv Budućnosti koja je slavila sa 78:75...

Cedevita je propustila priliku doći do prve pobjede u Top 16 Eurokupa, imala je protiv Budućnosti kontrolu nad susretom i rezultatom, ali na kraju ju je skupo stajao loš ulazak u drugo poluvrijeme. Vrlo brzo je Budućnost u tom razdoblju napravila preokret, stao je šut kod domaćina, a s druge strane Podgoričani su se potpuno razigrali i preuzeli vodstvo.

Znalo se da će to biti vrlo težak susret za Cedevitu, Budućnost je došla puna samopouzdanja nakon pobjede protiv Crvene zvezde, međutim u početku je Cedevita izgledala dosta dobro, brzo je stigla do prednosti i održavala je kroz cijelo prvo poluvrijeme.

Već sredinom prve dionice domaćin je prvi put stigao do dvoznamenkaste prednosti i poveo s 18:8, gosti su dugo bili bez ubačaja iz igre, a tu seriju prekinuo je Gordić smanjenjem na 18:10.

Na startu druge četvrtine Budućnost je tricom Nikole Ivanovića smanjila na 22:17 i približila se na samo pet poena zaostatka, ali Musa i Nichols igrali su dobro u tom razdoblju i održavali prednost na strani domaćina.

Na poluvrijeme se otišlo uz vodstvo Cedevite 43:34 i Zagrepčani su trebali samo tako nastaviti u drugom dijelu. Međutim kada su Podgoričani krenuli, Cedevita nije imala odgovor. U prve tri minute drugog dijela i jedni i drugi imali su problema s realizacijom, a prvi su iz te rupe izašli gosti koji nakon trice Muse za 48:38 kreću u seriju i rade čak 22:5 te preuzimaju vodstvo.

Domaćin je izgledao izgubljeno, malo toga mu je polazilo za rukom i u zadnjoj dionici Budućnost je došla i do najviših 71:60. U završnici su ipak Nichols i Murphy uspjeli približiti Cedevitu na samo tri poena minusa da bi deset sekundi prije kraja Musa s linije slobodnih bacanja smanjio na 77:75.

Cedevita je odmah radila brzi prekršaj, Landry je završio na liniji slobodnih bacanja gdje je pogodio samo jedno i Cedevita je dobila zadnji napad i priliku da tricom izbori produžetak. Međutim odradila ga je loše, Musino dodavanje za Murphyja bilo je neprecizno i lopta je otišla u aut te su Podgoričani mogli proslaviti pobjedu.

Džanan Musa predvodio je Cedevitu s 14 poena i šest skokova dok je Andrija Stipanović dodao 13 poena i osam skokova. Kod Budućnosti Nemanja Gordić ubacio je 18 poena dok su po 16 dodali Sead Šehović (osam skokova), Kyle Gibson (pet asistencija).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!