Košarka

VIDEO: Warriorsi tricama zasuli Minnesotu, Fox kaznio uspavanost Heata u obrani

Branimir Korać • petak, 26.01.2018.
VIDEO: Warriorsi tricama zasuli Minnesotu, Fox kaznio uspavanost Heata u obrani
Foto: EPA

Četiri susreta noćas su bili na rasporedu u NBA ligi, a domaćini su odnijeli tri pobjede. Jedinu gostujuću pobjedu upisali su Kingsi zakucavanjem Foxa tri sekunde prije kraja...

Sacramento Kingsi stigli su do neočekivane gostujuće pobjede protiv Miami Heata. Heat je podbacio u tom dvoboju, imao je sve u svojim rukama, ali nije uspio završiti posao. Trenutak dekoncentracije u obrani na samom kraju, odnio je pobjedu.

U posljednjem napadu Kingsa, Bogdan Bogdanović izborio se za poziciju za šut, nije pogodio s poludistance, ali iz drugog plana odskočio je De'Aaron Fox, obrana Heata ga je zaboravila i zakucavanjem tri sekunde prije kraja donio je Kingsima pobjedu 89:88.

Heat je utakmicu završio s 38 posto šuta iz igre dok su Kingsi imali 47 posto. Pobjednika su predvodili Buddy Hield s 24 poena i pet skokova, De'Aaron Fox s 14 poena te Zach Randolph s deset poena i deset skokova.

Kod Heata Goran Dragić ubacio je 23 poena, Wayne Ellington 20 poena, a Hassan Whiteside uhvatio je 14 skokova.

Denver Nuggetsi lakoćom su probijali obranu New York Knicksa, ubacili su 130 poena i visoko slavili 130:118. Sedmorica Nuggetsa završilo je susret s dvoznamenkastim brojem poena, a tricu su šutirali 14/28.

New York u ovoj dvorani nije upisao pobjedu još od 2006. godine, a kakva je trenutna situacija teško da će to učiniti i u skoroj budućnosti. Jedina momčad protiv koje Nuggetsi trenutno imaju duži niz pobjeda u svojoj dvorani su Chicago Bullsi koji su u Coloradu pali 11 puta zaredom.

Nuggetse su predvodili Gary Harris s 23 poena, Trey Lyles s 21 poenom i pet skokova te Nikola Jokić s 18 poena, sedam skokova i deset asistencija. Kod poraženih po 21 poen ubacili su Kristaps Porzingis (sedam skokova) i Michael Beasley dok je Trey Burke dodao 18 poena i 11 asistencija.

Veliku bitku u Oklahoma Cityju vodili su Russell Westbrook i Bradley Beal koji su punili koš protivnika, a na kraju je Westbrook bio uspješniji. Paul George i Carmelo Anthony nisu bili šuterski raspoloženi stoga je Westbrook uzeo sve na sebe i predvodio svoju momčad do pobjede.

George je šutirao 6/19, Anthony 4/11, ali je njihovo šutersko lošije izdanje nadoknadio Westbrook koji je šutirao iz igre 19/29.

Na taj način Westbrook je upisao svoj najbolji učinak po broju poena ove sezone, ubacio ih je 46, a tome je dodao po šest skokova i asistencija. Paul George dodao je 18 poena. Kod poraženih Beal je bio prvo ime s 41 poenom (6/11 trica), 12 skokova i sedam asistencija, John Wall ubacio je 21 poen uz 12 asistencija, a Markieff Morris 20 poena uz devet skokova.

Šuterski raspoloženi bili su Golden State Warriorsi koji su ubacili 21 tricu u pobjedi protiv Minnesote Timberwolvesa. Slavili su 126:113.

U trećoj četvrtini Golden State je šutirao za tricu 8/11 i ostavio Minnesotu u frustraciji, jednostavno Timberwolvesi nisu imali nikakvo rješenje kako zaustaviti raspoloženog domaćina. Tek u završnici susreta Golden State je usporen, ali bolju obranu nije pratio i bolji napad.

Kevin Durant predvodio je Warriorse s 28 poena (6/9 trica), 11 asistencija i deset skokova, a po 25 poena dodali su Stephen Curry (5/9 trica, devet asistencija, pet skokova) i Klay Thompson (7/9 trica, pet skokova). U gostujućem sastavu Karl-Anthony Towns upisao je 21 poen uz 11 skokova i šest asistencija, Jamal Crawford dodao je 21 poen i pet asistencija, a Taj Gibson 12 poena i deset skokova.

NBA:
Miami Heat - Sacramento Kings 88:89
Denver Nuggets - New York Knicks 130:118
Oklahoma City Thunder - Washington Wizards 121:112
Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 126:113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!