Zimski sportovi

Jedan od glavnih igrača napustio Medveščak, dva nova imena u rosteru

Sportnet • četvrtak, 01.02.2018.
Jedan od glavnih igrača napustio Medveščak, dva nova imena u rosteru
Foto: FaH

Samson Mahbod odlučio je iskoristi svoju “izlaznu klauzulu” u ugovoru i Medveščak zamijeniti novim klubom iz češkog prvenstva...

Nakon svoje prve KHL sezone koju je proveo u Medveščaku, Mahbod se u Zagreb vratio i kao dio EBEL momčadi. U dresu zagrebačkih Medvjeda ove je sezone odigrao 37 utakmica u EBEL prvenstvu te ostvario 37 bodova, točnije postigao je 15 pogodaka i 22 asistencije.

“Samson se odlučio na odlazak u češku ligu. Doveli smo ga kao zamjenu za ozlijeđenog kapetana Perkovicha s dogovorom kako ima mogućnost odlaska kada poželi odnosno kada mu se pruži nova profesionalna prilika”, komentirao je Mahbodov odlazak sportski direktor Aaron Fox i otkrio: “Naravno da bismo željeli da ostane i da smo ga pokušali zadržati, no Samson je uvjeren kako je odlazak u Češku i igranje za vrhunski tim korisno i važno za njegovu profesionalnu karijeru. Odigrao je odlične utakmice za nas, svojom igrom doprinio je našem plasmanu u TOP6 momčadi prvenstva uz izravan plasman u doigravanje i na tome smo mu neizmjerno zahvalni”.

Mahbodovim odlaskom u Medveščak stižu dvojica novih igrača - iskusan Finac Mikko Lehtonen i mladi Hrvat s inozemnim sportskim stažem Ivan Puzić.

Finac Mikko (Kristian) Lehtonen (1987) igra na poziciji (desnog) krila, a u Medveščak dolazi iz finskog HPK-a koji se natječe u nacionalnom prvenstvu Liiga. Njegovu sportsku biografiju između ostaloga krasi i iskustvo igranja u AHL-u kroz 150 utakmica uz 103 ostvarena boda (51+52) za Providence Bruinse, filijalu NHL Boston Bruinsa za koje je bio draftiran i za koje je odigrao 2 utakmice, 71 utakmicu uz ostvarenih 30 bodova (14+16) u KHL-u za Severstal Cherepovets. Igrao je i u europskom NLA-u (41 utakmica) u dresu Lugana i Berna, te u skandinavskim ligama - 149 utakmica u švedskom SHL-u (Skelleftea AIK, Örebro HK, Djurgardens IF) i 196 utakmica u finskoj Liigi (Blues, Kärpät, HPK). U dresu HPK-a odigrao je i tri utakmice na legendarnom Spengler Cup-u. U dresu finske reprezentacije nastupio je kao član nacionalnih selekcija U-17, U-18, U-20.

“Raduje nas da smo uspjeli dogovoriti suradnju i dolazak iskusnog igrača poput Mikkoa Lehtonena. U Medveščak stiže s bogatim iskustvom igranja u velikim, profesionalnim ligama. Veliki je i iskusan napadač s odličnim vještinama. Vjerujem kako će se lako uklopiti i kako će biti vrlo koristan za momčad i naše rezultate u kvalifikacijama”, najavio je Lehtonenov dolazak sportski direktor Aaron Fox.

“Također smo uspjeli dogovoriti da se našoj EBEL momčadi pridruži i Ivan Puzić. On dolazi na posudbu iz čeških Vitkovica. Na našem rosteru on nosi 0 bodova i vjerujemo kako će u kombinaciji s Markom Poyhonenom imati važnu i uspješnu ulogu u napadu, na plavoj liniji”, dodao je Fox za mladog Puzića.

Ivan Puzić je mladi hrvatski branič s višegodišnjim profesionalnim angažmanom u Češkoj. U Medveščak dolazi na posudbu iz HC Vitkovice do kraja sezone. Puzić je i član hrvatske reprezentacije.

Oba nova igrača trebala bi zaigrati u dresu Medveščaka već na prvoj kvalifikacijskoj utakmici, u petak 2. veljače u Beču.

KHL Medveščak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!