Zimski sportovi

Red Bull uz sudački poguranac do čudesnog preokreta u završnici u Ledenoj

Branimir Korać • subota, 10.02.2018.
Red Bull uz sudački poguranac do čudesnog preokreta u završnici u Ledenoj
Foto: FaH

Hokejaši Medveščaka imali su u rukama pobjedu protiv Red Bull Salzburga, međutim u završnici susreta prste su umiješali i suci koji su povukli koliko je trebalo da Red Bull Salzburg dođe do preokreta i pobjede 3:2...

Iako nije lijepo stavljati suđenje u prvi plan, niz nekorektnih sudačkih odluka odlučio je pobjednika u Ledenoj. Uz normalno suđenje Red Bull ne bi niti došao u poziciju da napravi ovakav preokret. Medveščak je vodio 2:0 do dvije i pol minute prije kraja, a onda prima tri gola i gubi utakmicu.

Sve je izgledalo sjajno za domaćina do te završnice, vodio je 2:0 golovima Mikea Avianija i Tomaša Netika koji je zabio taj drugi gol u 48. minuti za dodatni pritisak na Salzburg.

Osam minuta prije kraja Red Bull ostaje s igračem manje i ubrzo je prema pravilima trebao ostati i bez drugog igrača, međutim suci su mu progledali kroz prste.

I umjesto da Medveščak tu dobije situaciju za riješiti pitanje pobjednika, Red Bull se provlači, a neujednačenim kriterijem suci brže-bolje isključuju Noonana što gosti koriste i preko Hubera smanjuju na 2:1.

Tu nije bio kraj, na klupu za kažnjene odmah bacaju i Morleyja zbog navodnog prigovora, a novi poklon iskusna momčad poput Red Bulla ne propušta, Rauchenwald ekspresno poravnava na 2:2.

Psihički Medvjedi potpuno padaju, primaju još jedan gol i gube utakmicu.

Odmah nakon susreta i iz Medveščaka su jasno poručili kako će oštro reagirati zbog nerazumljivih i neprihvatljivih odluka. Događanja u završnici bila su samo šlag na tortu, tijekom susreta bilo je još dosta situacija koje su išle u korist Austrijanaca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!