Zimski sportovi

Medveščak u zadnjih 20 sekundi ispustio pobjedu u Klagenfurtu

Branimir Korać • srijeda, 21.02.2018.
Medveščak u zadnjih 20 sekundi ispustio pobjedu u Klagenfurtu
Foto: FaH

Hokejaši Medveščaka upisali su poraz u gostima u Klagenfurtu gdje je KAC bio bolji s 4:3. Imali su Medvjedi pobjedu u rukama, vodili su 3:1 pet minuta prije kraja, 3:2 20 sekundi prije kraja i svejedno izgubili...

Još jedna izgubljena utakmica preokretom i to još jednom uz brojna isključenja igrača Medveščaka u završnici. U zadnjih osam minuta Medvjedi su dobili isto toliko minuta isključenja, a KAC je završnu minutu odradio pet na tri i tu napravio preokret.

Igrali su Medvjedi vrlo dobro do zadnjih pet minuta, KAC je bio u priličnim problemima, ali nedostajalo je koncentracije u završnici kako bi se susret mirno priveo kraju.

Nakon prve trećine gosti su vodili 2:0 golovima Jozefa Baleja i Sondrea Oldena i tu su prednost držali sve do početka posljednje trećine.

Na startu treće dionice Manuel Ganahl smanjuje, ali Balej novim golom odmah uzvraća i Medveščak vraća dva gola prednosti.

KAC si je pružio nadu pet minuta prije kraja kada Andrew Kozek smanjuje na 3:2, a problemi kreću dvije i pol minute prije kraja kada Mike Aviani zarađuje dva plus dva. Na ulasku u zadnju minutu Tero Koskiranta također je isključen i KAC dobiva veliku priliku.

Austrijanci to koriste i 19 sekundi prije kraja Schumnig poravnava na 3:3. Činilo se da će susret otići u produžetak, međutim s tim se nije složio Ganahl koji šest sekundi prije kraja zabija za pobjedu domaćina 4:3.

Za dva dana Medvjedi imaju priliku za uzvrat, u Ledenu dolazi upravo KAC.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!