Tenis

Jana Fett izborila nastup u glavnom ždrijebu WTA turnira u Acapulcu

Branimir Korać • ponedjeljak, 26.02.2018.
Jana Fett izborila nastup u glavnom ždrijebu WTA turnira u Acapulcu
Foto: EPA

Jana Fett uspješno je odradila i drugi meč u kvalifikacijama WTA turnira u Acapulcu te je izborila nastup u glavnom ždrijebu. U finalu kvalifikacija svladala je Amerikanku Jamie Loeb u tri seta...

Posljednja prepreka Jani Fett u borbi za ulazak u glavni ždrijeb turnira u Acapulcu bila je Amerikanka Jamie Loeb. 152. igračica svijeta nije nepoznanica za hrvatsku igračicu, ovo im je bio drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda za Fett.

U prvom srazu 2016. godine susrele su se u Tokiju gdje je Fett slavila s dva puta po 6:3, ovaj put bilo je dosta teže, ali najvažnije je da je upisana pobjeda.

U prvom setu Fett je bila bolja sa 6:3, jednom je gubila servis i to je ujedno bio i jedini pritisak Amerikanke na reternu. Dogodilo se to u trećem gemu kada je Loeb smanjila na 2:1 i poništila prednost do koje je Fett došla odmah na startu meča. U završnici seta Loeb je još jednom pokleknula na svom servisu i Fett je uzela set.

Drugi set počeo je dobro za Fett koja je krenula s 3:1 te se činilo da će posao riješiti u dva seta. Međutim onda su krenuli problemi, do kraja seta nije uzela više niti jedan svoj servis gem i Loeb je stigla do preokreta te sa 6:4 izborila treći set.

Tamo je zaigrala ponovno bolje, set je bio u velikoj mjeri sličan onom prvom te ga je uzela sa 6:3 iskoristivši četvrtu meč loptu za prolaz u glavni ždrijeb.

U glavnom turniru igrat će protiv Švicarke Jil Belen Teichmann, 137. igračice svijeta, što je dobra prilika za novu pobjedu i hvatanje drugog kola.

WTA Acapulco, finale kvalifikacija:
Jana Fett (Hrvatska, 1) - Jamie Loeb (SAD, 8) 6:3, 4:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!