Tenis

Ćorić: "Rano su stavljena velika očekivanja ispred mene, osjećam da mogu više"

Branimir Korać • ponedjeljak, 26.02.2018.
Ćorić: "Rano su stavljena velika očekivanja ispred mene, osjećam da mogu više"
Foto: FaH

Borna Ćorić ovog tjedna nastupa na turniru u Dubaiju gdje neće imati lagan posao na samom startu. Prvi protivnik bit će mu Francuz Richard Gasquet...

Borna Ćorić u Dubaiju je upisao jednu od svojih najvećih pobjeda u karijeri, tu je svladao Andyja Murrayja, a sada se vraća na ovaj turnir. Nekoliko zvučnih pobjeda na početku karijere, priznaje i sam, stvorilo mu je veliki pritisak.

"Vrlo mlad sam došao na tenisku kartu i uslijedila su velika očekivanja. U neku ruku bilo je dobro što sam tako rano počeo pobjeđivati, ali s druge strane to je stavilo veliki pritisak na mene."

"Imam osjećaj da sam već ostvario dosta toga u karijeri, ali i da mogu puno više. Cilj za ovu sezonu je popraviti renking i igru te prije svega ostati zdrav. Imao sam dosta problema s ozljedama i to mi je glavni cilj, a s njim će vjerujem i renking biti bolji."

Poznat je ždrijeb turnira u Dubaiju, a Ćorić u prvom kolu igra protiv Richarda Gasqueta što baš i nije najidealniji start.

"Moram do pobjede u prvom kolu, to je uvijek najvažnije kada dolazite na turnir. Imam vrlo težak ždrijeb, ali jedva čekam meč. Jednom smo se sastali u Davis Cupu i lakoćom me svladao, očekujem zanimljiv dvoboj."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!