Košarka

VIDEO: Draženova večer u Barclays Centreu, Bogdanović dobar u porazu Pacersa

Branimir Korać • utorak, 27.02.2018.
VIDEO: Draženova večer u Barclays Centreu, Bogdanović dobar u porazu Pacersa
Foto: EPA

Bogat NBA program je iza nas, a u akciji je bio niz hrvatskih igrača. Najistaknutiji bio je Bojan Bogdanović, a večer je obilježilo i prisjećanje Brooklyn Netsa na Dražena Petrovića...

Brooklyn Netsi posvetili su večer dvoboja s Chicago Bullsima Draženu Petroviću čija je majka bila počasni gost na susretu, a tijekom dvoboja na velikom ekranu u dvorani vrtjeli su se isječci s Draženovih utakmica u dresu Netsa. Lijepa gesta Brooklyna koji se tako prisjetio kapetana hrvatske košarkaške reprezentacija i igrača koji je u kratko vrijeme provedeno u dresu ovog kluba pružio puno.

Netsi su u ovom susretu svladali Bullse sa 104:87 prelomivši utakmicu u drugom poluvremenu u koje su bolje ušli i slomili protivnika bez većih problema. Do kraja susreta rutinski su održavali prednost i visoko slavili.

Predvodili su ih Allen Crabbe s 21 poenom te s po 18 DeMarre Carroll (šest skokova, pet asistencija) i Jarrett Allen (devet skokova). Kod Bullsa Khris Dunn ubacio je 23 poena, Lauri Markkanen dodao je 19 uz šest skokova, a Denzel Valentine 11 uz 13 skokova.

Indiana Pacersi poraženi su u gostima u Dallasu gdje su Mavericksi odnijeli pobjedu 109:103. Iza Mavsa je vrlo turbulentan tjedan, Pacersi su se nadali novoj pobjedi, ali Dallas je prekinuo seriju od četiri uzastopna poraza i slavio sa 109:103.

Bojan Bogdanović odigrao je vrlo dobru utakmicu te bio među najistaknutijim pojedincima Pacersa. Za 36 minuta provedenih na parketu ubacio je 19 poena (4/8 za dva, 2/4 za tri) uz osam skokova.

Dallas je u završnici imao mirnu ruku s linije slobodnih bacanja i iako su Pacersi u zadnjih 15 sekundi došli na dva razlike, nisu mogli bliže jer je domaćin jednostavno realizirao svaku priliku.

Harrison Barnes predvodio je domaćina s 21 poenom, JJ Barea dodao je 19 poena i devet asistencija dok je Dwight Powell ubacio deset poena uz 14 skokova. Kod poraženih Myles Turner ubacio je 24 poena uz 11 skokova, Victor Oladipo 21 poen uz pet skokova, a Thaddeus Young uhvatio je 14 skokova.

New Orleans Pelicansi su na krilima sjajnog Anthonyja Davisa svladali Phoenix Sunse 125:116. Nezaustavljivi Davis izbacio je zbog šest prekršaja Bendera, Lena i Chrissa te ga je zadnjih pet minuta morao čuvati fizički puno inferiorniji Josh Jackson što je jedan od najboljih visokih igrača lige rutinski koristio.

Davis je na kraju susret završio s čak 53 poena, 18 skokova i pet blokada, 20 poena i sedam asistencija dodao je Jrue Holiday, a 12 asistencija Rajon Rondo.

Kod Sunsa Bender je vrlo dobro krenuo, na parketu je proveo 25 minuta i završio s devet poena (0/2 za dva, 3/6 za tri), šest skokova i sedam asistencija. Devin Booker ubacio je 40 poena, uhvatio deset skokova i podijelio sedam asistencija, a Josh Jackson 20 poena i 12 skokova.

Los Angeles Lakersi odigrali su sjajnu utakmicu u gostima kod Atlanta Hawksa. Odličan protok lopte i uključenost svih igrača na kraju su presudili i Lakersi su s čak devetoricom dvoznamenkastih igrača, među njima je bio i Ivica Zubac, glatko slavili 123:104.

Lakersima je ovo treća pobjeda u nizu dok su Hawksi u seriji od četiri uzastopna poraza, a pobjeda Lakersa bila bi čak i izraženija da nije bilo 23 izgubljene lopte dok je domaćin imao tek 11.

Zubac je za 17 minuta provedenih na parketu ubacio deset poena (4/6 za dva, 2/4 slobodna) te uhvatio jedan napadački skok. Brandon Ingram predvodio je strijelce gostiju s 21 poenom čemu je dodao deset skokova i šest asistencija, Julius Randle ubacio je 19 poena uz deset skokova, a Kentavious Caldwell-Pope deset poena uz 14 skokova.

Kod Hawksa Taurean Prince završio je s 24 poena, a Dennis Schroder dodao je 20 poena.

Magic je gostovao kod Thundera i upisao poraz 112:105 iako se dosta dobro držao kod favoriziranog domaćina. Russell Westbrook nije bio realizatorski raspoložen, ostao je na osam poena čemu je dodao 12 skokova i 11 asistencija, ali domaćin je unatoč tome glatko slavio.

Mario Hezonja odigrao je najskromniju utakmicu u dugo vremena, na parketu je proveo 15 minuta, ali malo toga mu je polazilo za rukom te je ubacio četiri poena (2/8 za dva, 0/1 za tri) uz tri skoka i dvije ukradene lopte.

Westbrookov učinak kod Oklahoma Cityja nadoknadili su s 26 poena i osam skokova Paul George te sa 16 poena i osam skokova Steven Adams. Kod Orlanda po 19 poena upisali su Evan Fournier i Jonathon Simmons (pet skokova).

Memphis i dalje tone, a novi poraz upisan je protiv Boston Celticsa. Ovo je Grizzliesima čak deseti poraz u nizu dok su Celticsi u seriji od tri pobjede te ponovno igraju dobru košarku. Nakon All-Star pauze imaju sve tri pobjede, a noćas ih je do slavlja predvodio Kyrie Irving s 25 poena, šest skokova i pet asistencija. Na suprotnoj strani Jamychal Green ubacio je 21 poen uz 11 skokova.

Težak poraz upisali su Pistonsi u gostima kod Toronto Raptorsa koji je potvrdio najbolji domaći omjer lige koji sada iznosi 25-5. Odličan ulazak u drugo poluvrijeme od strane domaćina potpuno je prelomio utakmicu i Toronto je upisao vrlo visoku pobjedu 123:94. Po 20 poena ubacili su Kyle Lowry i DeMar DeRozan, a 18 poena i 18 skokova Andrea Drummonda nije bilo dovoljno Pistonsima.

Knicksi su se dobro držali s Warriorsima do početka drugog poluvremena, a onda su se gosti odvojili i riješili pitanje pobjednika. Već viđeno kada je Golden State u pitanju, bila je dovoljna jedna vrhunska četvrtina da se slomi protivnik i upiše pobjeda. Ovaj put bila je to treća. Klay Thompson upisao je 26 poena uz pet asistencija, a svi starteri Warriorsa bili su dvoznamenkasti. Kod Knicksa Emmanuel Mudiay završio je s 20 poena i sedam asistencija.

Rocketsi su nastavili nizati pobjede upisavši 13. u nizu, ovaj put kod posljednjeplasirane momčadi Northwest divizije Utah Jazza. Posljednjeplasirana treba shvatiti uvjetno, Jazzeri su i dalje na omjeru iznad 50 posto, ali konkurencija u toj diviziji je paklena. James Harden je kao i obično predvodio Rocketse s 26 poena, 11 skokova i pet asistencija, a Rudy Gobert Jazzere sa 17 poena i šest skokova.

Timberwolvesi se privikavaju na igru bez Jimmyja Butlera kojeg neće biti neko vrijeme zbog ozljede, a noćas su svladali Sacramento Kingse sa 118:100. U gostujućoj pobjedi novi double-double upisao je Karl-Anthony Towns s 26 poena i 17 skokova dok je Skal Labissiere s 20 poena bio prvo ime gostiju.

NBA:
Brooklyn Nets - Chicago Bulls 104:87
Dallas Mavericks - Indiana Pacers 109:103
New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 125:116
Atlanta Hawks - Los Angeles Lakers 104:123
Oklahoma City Thunder - Orlando Magic 112:105
Boston Celtics - Memphis Grizzlies 109:98
Toronto Raptors - Detroit Pistons 123:94
New York Knicks - Golden State Warriors 111:125
Utah Jazz - Houston Rockets 85:96
Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 100:118

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!