Zimski sportovi

Vienna Capitalsi na penale slavili u Ledenoj

Sportnet • petak, 02.03.2018.
Vienna Capitalsi na penale slavili u Ledenoj
Foto: FaH

Nakon dvije pobjede u nizu, Medveščak je večeras poražen od Vienna Capitalsa s 2:1 nakon izvođenja penala. Ovim porazom Medvjedi su kolo prije kraja ligaškog dijela natjecanja izgubili sve izglede da u doigravanje uđu kao četvrtoplasirana momčad.

AUTOR: Stipe Dedić

Bila je ovo peta pobjeda u nizu za goste iz Beča u međusobnim utakmicama s našim predstavnikom. Posljednji put Medveščak ja Capitalse svladao na početku sezone. Podsjetimo, Medvjedi su u Domu sportova slavili s 4:1.

U prvoj trećini nije bilo pogodaka, ali to ne znači da nije bilo vatreno. Vidjeli smo čak četiri isključenja, tri na strani gostiju, a Medveščak je jedno vrijeme imao čak dva igrača više, no nije to uspio iskoristiti prva je dionica završila bez pogodaka.

Gosti u vodstvo dolaze u 12. minuti druge trećine preko Nödla, dok su asistenciju upisali Rotter i McKiernan. Nödlu je to bio 11. pogodak, dok je Rotter upisao 70. bod u ligi, Austrijanac ima samo dva manje od zasad najkorisnijeg igrača, Linzovog Coreyja Lockea.

S minimalnih 1:0 za goste ušli smo u posljednju dionicu, a Medvjedi u dramatičnoj završnici ipak uspijevaju doći do izjednačenja. Pogodak vrijedan produžetaka zabio je Mike Aviani točno dvije minute prije kraja utakmice. Medvjedi su u prije pogotka za 1:1 u osam odigranih minuta četiri minute igrali s igračem više i nema sumnje kako je to ostavilo traga na gostima.

Pet minuta produžetaka prošlo je bez pogodaka, stoga su o pobjedniku odlučivali penali. Tamo su se bolje snašli gosti i odnijeli važnu pobjedu. Osim poraza od Capitalsa, Medvjedima nije na ruku išao niti rezultat u utakmici Klagenfurta i Linza u kojoj su domaćini slavili s 3:2 te time osigurali četvrtu poziciju pred doigravanje. Baš će protiv Linza Medveščak u posljednjem kolu pokušati obraniti petu poziciju koju trenutačno drži ispred Innsbrucka. Zanimljivo, Innsbruck će u zadnjem kolu na noge današnjem protivniku Medvjeda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!