Košarka

VIDEO: Zubac do pobjede protiv Hezonje, Bogdanović dvoznamenkast u visokom porazu

Branimir Korać • četvrtak, 08.03.2018.
VIDEO: Zubac do pobjede protiv Hezonje, Bogdanović dvoznamenkast u visokom porazu
Foto: EPA

Četvorica hrvatskih NBA košarkaša noćas su bili u akciji, a već uobičajeno najefikasniji bio je Bojan Bogdanović. U međusobnom dvoboju Zupca i Hezonje pobjedu su odnijeli Lakersi, a Žižić je dobio minutažu u pobjedi Cavsa u Coloradu...

Nakon četiri uzastopne pobjede Indiana Pacersi upisali su visok poraz u svojoj dvorani protiv Utah Jazza sa 104:84. Jazzeri su u borbi za doigravanje, na Zapadu je velika gužva od treće pozicije pa nadalje, a momčad iz Salt Lake Cityja u nizu je od četiri uzastopne pobjede.

Vrlo rano Pacersi su ušli u zaostatak i nakon toga više nisu uspjeli uhvatiti priključak. U jednom trenutku u trećoj dionici spustili su se na minus sedam, ali nije dugo trebalo Jazzerima da se ponovno odvoje i prelome utakmicu u potpunosti.

"Igramo jedan za drugog, svi imamo isti cilj. Svi žele pobjedu i možete to osjetiti na parketu. U svlačionici su svi fokusirani na to i to je sjajan osjećaj", kaže Rudy Gobert.

Upravo Gobert bio je prvo ime susreta s 23 poena i 14 skokova, Donovan Mitchell pomogao mu je s 20 poena i šest asistencija, a Joe Ingles 11 poena i deset asistencija. Kod Pacersa Bojan Bogdanović odradio je 33 minute te ubacio 13 poena (4/6 za dva, 0/4 za tri, 5/6 slobodna), uhvatio četiri skoka i ukrao dvije lopte. Myles Turner bio je najbolji kod poraženih s 24 poena.

Dramatično je bilo u Los Angelesu gdje su Lakersi ubačajima Brooka Lopeza s linije slobodnih bacanja u posljednjoj sekundi stigli do pobjede 108:107.

Šest sekundi prije kraja Magic je poveo teškim polaganjem Aarona Gordona, no u posljednjem napadu Lakersa Vučević je prekršajem zaustavio Lopeza. Do kraja je ostalo šest desetinki, Lopez je ubacio oba bacanja i donio Lakersima pobjedu.

Inače susret je obilježio i bizaran kraj, Magic je šest desetinki prije kraja imao loptu sa strane, a nakon što je ubačena u teren, prije nego ju je itko dodirnuo, vrijeme je na semaforu iscurilo. Suci su umjesto ponavljanja izvođenja odlučili se za ničiju loptu i skok na centru čime je Orlando ostao bez ikakve šanse za čudo.

U pobjedničkom sastavu Lopez je ubacio 27 poena, Kyle Kuzma 20 poena uz deset skokova, Julius Randle 12 poena uz 11 skokova, a Ivica Zubac za 14 minuta dodao je šest poena (1/4 za dva, 4/4 slobodna), pet skokova i dvije asistencije.

Kod Orlanda Gordon je ubacio 28 poena uz 14 skokova, Vučević 24 poena uz 12 skokova i šest asistencija, a Mario Hezonja za 25 minuta devet poena (2/3 za dva, 1/7 za tri, 2/3 slobodna) uz dva skoka i blokadu upravo na Zupcu.

Cleveland Cavaliersi povezali su dvije pobjede, nakon što su visoko svladali Pistonse, slavili su i u gostima kod Nuggetsa sa 113:108. Bio je to veliki dvoboj LeBrona Jamesa i Nikole Jokića, obojica su briljirali, a na kraju je James proslavio pobjedu.

Ante Žižić iskoristio je priliku protiv Pistonsa i ušao u rotaciju pa je u ovom susretu dobio devet minuta za vrijeme kojih je ubacio pet poena (2/3 za dva, 1/1 slobodna) i uhvatio dva skoka, no isto tako napravio četiri brze osobne pogreške.

James je nosio Cavse, ubacio je niz vrlo teških šuteva i na kraju završio s 39 poena, osam skokova i deset asistencija. Rodney Hood dodao je 15 poena, a Larry Nance 13 poena i 13 skokova.

Kod Nuggetsa Nikola Jokić završio je s 36 poena, 13 skokova i šest asistencija dok je Gary Harris dodao 18 poena.

New Orleans Pelicansi su stigli do desete uzastopne pobjede, ali ostali bez Anthonyja Davisa. Davis je ozlijedio gležanj i nakon ozljede DeMarcusa Cousinsa ostali su i bez druge svoje zvijezde.

Protiv Kingsa ulogu prvog strijelca preuzeo je Nikola Mirotić s 26 poena i deset skokova dok je Jrue Holiday dodao 23 poena i osam asistencija. Kod domaćina Buddy Hield upisao je 20 poena i pet skokova, a Zach Randolph 19 poena i pet skokova.

Pistonsi su u dramatičnom dvoboju poraženi u produžetku od Toronta 121:119. Toronto je u regularnom dijelu četiri sekunde prije kraja poveo zakucavanjem i dodatnim slobodnim bacanjem DeMara DeRozana, ali Blake Griffin zabio je za produžetak. Tamo je DeRozan sekundu prije kraja pronašao samog VanVleeta koji ubacuje za pobjedu.

DeRozan je bio sjajan s 42 poena i šest asistencija, Powell je dodao 17 poena, a Lowry 15 uz sedam skokova i 15 asistencija. Kod poraženih Griffin je završio s 31 poenom.

Houston je nastavio seriju i stigao do 17. uzastopne pobjede, ovaj put slavio je u gostima kod Bucksa sa 110:99 uz 26 poena Jamesa Hardena.

NBA:
Indiana Pacers - Utah Jazz 84:104
Los Angeles Lakers - Orlando Magic 108:107
Denver Nuggets - Cleveland Cavaliers 108:113
Sacramento Kings - New Orleans Pelicans 101:114
Chicago Bulls - Memphis Grizzlies 119:110
Detroit Pistons - Toronto Raptors 119:121 produžetak
Milwaukee Bucks - Houston Rockets 99:110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!