Nogomet

VIDEO: Sve otvoreno uoči uzvrata, Kijevljani neporaženi u Rimu, Zenit i Athletic do pogotka nade

Branimir Korać • četvrtak, 08.03.2018.
VIDEO: Sve otvoreno uoči uzvrata, Kijevljani neporaženi u Rimu, Zenit i Athletic do pogotka nade
Foto: EPA

U druge četiri utakmice osmine finala Europske lige, gosti nisu bili toliko uspješni kao u prvim dvobojima. Jedino su Kijevljani ostali neporaženi na gostovanju kod Lazija...

Kijevski Dynamo može biti itekako zadovoljan rezultatom prvog susreta u Rimu. Izvukao je protiv Lazija remi 2:2, a loša vijest za Kijevljane je da u uzvratu neće moći računati na vrlo važnog igrača, Denisa Garmaša, koji je u sudačkoj nadoknadi zaradio drugi žuti karton.

No rezultat je za goste povoljan, imat će priliku na svom stadionu doći do pobjede i osigurati prolaz u četvrtfinale. Odgovaraju im i remiji bez pogodaka i 1:1 dok će Lazio morati odigrati bolje nego što je to bilo u ovom susretu.

U prvom poluvremenu pogodaka nije bilo, ali zato se otvorilo u nastavku. U 52. minuti gosti su poveli nakon što je Cigankov dobro reagirao u konačnici nakon vraćene lopte u peterac i petom je iz neposredne blizine poslao loptu u mrežu.

Nije se dugo čekalo na preokret. U 54. minuti Felipe Anderson dobro je proigrao Immobilea koji ulazi u 16 metara i poravnava. Osam minuta kasnije i Brazilac se upisuje među strijelce, asistent je bio Milinković-Savić, a Anderson je rutinski zabio.

Činilo se da se Lazio probudio i da će krenuti prema pobjedi, ali u 79. minuti uslijedio je novi pogodak u mreži Strakoshe, Junior Moraes sjajno je opalio s 20 metara i zabio za konačnih 2:2.

Josip Pivarić kod gostiju odradio je cijelu utakmicu.

Prednost nakon prvog susreta ima Marseille, ali Athletic Bilbao stigao je do gola u gostima koji će mu ipak možda nešto značiti. Marseille je odradio vrlo dobru utakmicu i pobjeda je zaslužena, no neće mu biti lako na vrućem gostovanju u Bilbau.

Već nakon 15 minuta Francuzi su imali visokih 2:0. Nakon samo 43 sekunde igre domaćin je poveo kada je obrana Athletica zaspala i zaboravila na Lucasa Ocamposa koji je odlično reagirao na ubacivanje Floriana Thauvina. U 14. minuti nakon kaotične i loše reakcije gostujuće obrane, loptu je u 16 metara krasno primio Dimitri Payet, opalio iz voleja i zabio za 2:0.

Gosti su smanjili zaostatak u sudačkoj nadoknadi prvog dijela iz kaznenog udarca preko Aritza Aduriza nakon igranja rukom u 16 metara. No već u 57. minuti Marseille ponovno odlazi na dva razlike, još jednom zabija Ocampos, ovaj put na dodavanje Payeta i uz lošu reakciju vratara Herrerina.

Viktoria iz Plzena poražena u Lisabonu od Sportinga 2:0, a mogla je i teže stradati. Domaćin je bio bolji protivnik, postigao dva gola, stvorio još niz prilika, ali nedostajalo je preciznosti u završnici.

Oba gola Sporting je postigao u kratkom razdoblju, sa samom kraju prvog dijela i odmah na startu drugog. Oba puta strijelac je bio Fredy Montero, Kolumbijac koji od dolaska iz Vancouvera u zimskom prijelaznom roku još nije ovako dobro odigrao.

Leipzig je na svom travnjaku svladao Zenit s 2:1, a s konačnim ishodom gosti mogu biti zadovoljni. Do 86. minute gubili su 2:0, a onda je Domenico Criscito postigao iz slobodnog udarca krasan pogodak nade.

Domaćin je dotad bio bolji, vodio je 2:0 golovima Brume i Wernera, ali nije izdržao i primio je gol koji otvara uzvratni susret.

Europska liga, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Milan0:2Arsenal
Atlético Madrid3:0Lokomotiv Moskva
Borussia D.1:2Salzburg
CSKA Moskva0:1Lyon
Lazio2:2Dynamo Kijev
Marseille3:1Athletic Bilbao
RB Leipzig2:1Zenit
Sporting2:0Viktoria Plzeň

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Europska liga, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Milan0:2Arsenal
Atlético Madrid3:0Lokomotiv Moskva
Borussia D.1:2Salzburg
CSKA Moskva0:1Lyon
Lazio2:2Dynamo Kijev
Marseille3:1Athletic Bilbao
RB Leipzig2:1Zenit
Sporting2:0Viktoria Plzeň

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!