Ostali sportovi

Hrvatska ponovno bez predstavnika u finalu, Posojilnica prejaka za Mladost

Branimir Korać • subota, 10.03.2018.
Hrvatska ponovno bez predstavnika u finalu, Posojilnica prejaka za Mladost

Odbojkaši zagrebačke Mladosti nisu se uspjeli plasirati u finale završnog turnira regionalne MEVZA lige. U polufinalu zaustavila ih je austrijska Posojilnica...

Otkako je 2005. godine započela regionalna odbojkaška liga, njome dominiraju odbojkaši iz Austrije i Slovenije. Svake sezone Austrijanci i Slovenci igraju u finalu, a hrvatski klubovi zapinju u polufinalu. Takvu sudbinu ove sezone doživjela je zagrebačka Mladost koja je poražena od Posojilnice.

Prošle sezone za Mladost su kobni bili Slovenci, ACH Volley iz Ljubljane koji je na kraju i osvojio naslov finalnom pobjedom protiv Tirola iz Innsbrucka, a ovaj put bolji su bili Austrijanci koji će se za titulu boriti s Calcit Kamnikom. Calcit je do finala stigao 3:1 pobjedom protiv branitelja naslov.

I hrvatski predstavnik poražen je u tri seta. Posojilnica je lako dobila prva dva seta s 25:16 i 25:18 da bi Mladost uzvratila u trećem setu s 25:23. Snage za preokret nije bilo, Austrijanci su ponovno pojačali ritam i s 25:16 u četvrtom setu prošli u finale.

Austrijanci su ušli u susret u statusu favorita, no Mladost je vjerovala u svoju kvalitetu i nadala se dobrom meču i iznenađenju. Početkom sezone ovi protivnici su se sastali u Austriji gdje je Posojilnica teško izborila pobjedu u pet setova.

U susretu za treće mjesto Mladost će tako igrati protiv ACH Volleyja iz Ljubljane koji ju je glatko svladao u tri seta u jedinom ovosezonskom međusobnom dvoboju.

Što se tiče finalista, Posojilnica i Calcit su se sastali jednom ove sezone, a pobjeda je otišla na stranu Austrijanaca sa 16:14 u petom setu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!