Ostali sportovi

Ragbijaši ponovno na terenu, dalmatinski derbi na Starom placu

Sportnet • četvrtak, 15.03.2018.
Ragbijaši ponovno na terenu, dalmatinski derbi na Starom placu

Odgođeni početak proljetnog dijela sezone ovog je vikenda konačno pred nama; u subotu ćemo u Zagrebu i Splitu gledati napete susrete Regionalne lige, dok će Zagrepčani u nedjelju moći pogledati i utakmice druge lige Prvenstva Hrvatske.

S obzirom na ugodne temperature posljednjih dana, teško je i zamisliti da su prije samo dva tjedna zbog ekstremnih hladnoća te kiše i snijega odgođena prva dva kola RRC-a, no ljubitelji ragbija ovog puta neće ostati razočarani; u subotu od 14 sati na Starom placu nas očekuje dalmatinski derbi, dok će na zagrebačkoj Savici ekipa Zagrebačkog ragbi saveza ugostiti slovenskog prvaka Ljubljanu.

Nakon ispadanja iz Kupa, Splićani u sezonu ulaze s ciljem osvajanja regionalnog naslova, ali i s namjerom da u finalu Prvenstva Hrvatske Mladostašima uzvrate za bolne poraze u jesenskom dijelu. Jake utakmice Regionalne lige poslužiti će im kao odlična priprema za veliko finale, a prva u nizu ona je protiv momčadi Dalmacije, sastavljene od igrača Sinja i Makarske. Dalmacija je zadnjih sezona jedno od najljepših iznenađenja hrvatskog ragbija, a kako su prošle godine u samoj završnici izgubili naslov regionalnog prvaka te završili na drugom mjestu, borba za titulu se očekuje i ove godine.

Ništa manje zanimljivo neće biti ni u Zagrebu; igrači Mladosti, Zagreba, Novog Zagreba i Lokomotive, okupljeni u momčad ZRS-a, dočekuju slovensku Ljubljanu. Slovenski prvak dobro je poznat igračima Mladosti i Zagreba, s obzirom da već dvije godine zajedno nastupaju u proširenom Prvenstvu Hrvatske, a kako obje momčadi ciljaju na naslov, na Savici se očekuje još jedna čvrsta i napeta utakmica.

Dan kasnije, također od 14 sati, druga momčad Zagreba u okviru druge lige na Rudešu dočekuje Šibenik, dok će posljednje plasirana Lokomotiva na Savici ugostiti prošlogodišnjeg prvoligaša, jaku Makarsku.

Foto: Berislav Rožman

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!