Košarka

VIDEO: Lue najavio Žižića pa ga ostavio na klupi i izgubio, Šarić odličan u pobjedi Sixersa

Branimir Korać • petak, 16.03.2018.
VIDEO: Lue najavio Žižića pa ga ostavio na klupi i izgubio, Šarić odličan u pobjedi Sixersa
Foto: EPA

Dario Šarić odradio je još jednu odličnu utakmicu i bio važan dio Sixersa na putu do nove pobjede. Ostali Hrvati nisu briljirali, a jedan od najavljenih s većom minutažom čak nije niti toliko participirao...

Iako su Cleveland Cavaliersi najavili kako će Ante Žižić zamijeniti u startnoj petorci Larryja Nancea koji je posljednji otpao uoči gostovanja u Portlandu, Tyronn Lue promijenio je taktiku u posljednji trenutak i Žižić je od najavljene veće minutaže koju je zaslužio posljednjim nastupima, sveden na samo šest minuta dok je centra glumio - Jeff Green. Za to vrijeme ostao je bez poena uz dvije blokade, a Cavsi su poraženi.

O kaotičnoj situaciji u Clevelandu dovoljno govori i žestoka prepirka LeBrona Jamesa i Luea tijekom susreta te ne bi trebalo čuditi ako trener Cavsa zaradi otkaz i prije kraja sezone, bez obzira što se bliži doigravanje te takve mjere nisu popularne među onima koji su u krugu momčadi za doigravanje.

Blazersi su nastavili svoj pobjednički niz, došli su do 11. zaredom i to sa 113:105. Izdržali su nalet gostiju u završnici kada su došli na samo tri poena zaostatka te upisali 42. pobjedu ove sezone.

CJ McCollum predvodio je Portland s 29 poena, a Lillard je pratio s 21 poenom i devet asistencija. Jusuf Nurkić uhvatio je deset skokova. Kod Cavsa James je imao 35 poena, 14 skokova i šest asistencija dok je Kyle Korver dodao 19 poena.

Philadelphia je odigrala dobru utakmicu protiv New York Knicksa i stigla do pobjede 118:110. Odličan je bio Dario Šarić koji ima kontinuitet sjajnih igara te je i ovdje bio jedan od ključnih igrača gostiju na putu do pobjede.

Ponovno je Dario ubacivao kada je to bilo najvažnije, tricom je smanjio na 104:103 četiri minute prije kraja, a onda je isto tricom i odveo Sixerse do 113:106 dvije minute prije kraja nakon čega se domaćini više nisu vratili.

Tijekom drugog poluvremena domaćin je vodio u više navrata s 12 poena razlike, ali u posljednjoj četvrtini gosti su proradili i došli do pobjede.

Šarić je za 28 minuta ubacio 21 poen (4/5 za dva, 4/8 za tri, 3/4 slobodna) uz 12 skokova. Prvo ime susreta bio je Joel Embiid s 29 poena i deset skokova, a Ben Simmons dodao je 13 poena, deset skokova i 12 asistencija.

Kod poraženih Michael Beasley ubacio je 24 poena uz 13 skokova i sedam asistencija, po 16 poena dodali su Courtney Lee i Trey Burke, Kyle O'Quinn 15 poena uz deset skokova, a Enes Kanter 14 poena uz deset skokova.

Jazzeri su upisali osmu uzastopnu pobjedu i to protiv Phoenix Sunsa koji su još jednom visoko poraženi. Devin Booker nakon prošlog poraza kritički se osvrnuo na neke stvari u momčadi, iskazao je frustraciju, ali to nije podiglo Sunse koji su još jednom teško stradali.

Utah bilježi pobjedu 116:88, Booker je šutirao samo 3/18, Dragan Bender odigrao 29 minuta i upisao sedam poena (1/1 za dva, 1/4 za tri, 2/2 slobodna) uz šest skokova i dvije asistencije.

Jazzerima je nastavak niza bio iznimno bitan, na Zapadu je neviđena gužva od trećeg mjesta pa nadalje i do posljednjih utakmica vodit će se žestoka borba za doigravanje.

Donovan Mitchell predvodio je Jazzere u ovom susretu s 23 poena i šest skokova, Rudy Gobert dodao je 21 poen i 13 skokova, a Ricky Rubio 12 poena, 11 asistencija i pet skokova. Kod Sunsa TJ Warren upisao je 19 poena i šest skokova, a Josh Jackson 17 poena i devet skokova.

Bojan Bogdanović neće po dobrom pamtiti dvoboj protiv Toronto Raptorsa, njegovi Pacersi upisali su poraz 106:99, a on je napadački imao vrlo lošu večer. Igrao je 31 minutu i ubacio šest poena uz šut vrlo loših 0/6 za dva, 1/4 za tri. Tome je dodao još samo dvije asistencije.

Iako su imali dobar impuls dijela igrača s klupe, Pacersi nisu mogli računati na pobjedu protiv ovako jakog protivnika bez jačeg doprinosa startera. Raptorsi su utakmicu prelomili u završnici te otišli do važne pobjede, desete u nizu.

Indiana je bila potpuno podređena u skoku, Raptorsi su uhvatili čak 58 skokova, a domaćin 35, razlika bi bila zasigurno veća da Raptorsi nisu imali više nego dvostruko više izgubljenih lopti.

Najučinkovitiji kod Toronta bili su DeMar DeRozan s 24 poena i sedam asistencija, Jonas Valančiunas 16 poena i 17 skokova, a Serge Ibaka 13 poena uz 11 skokova. Kod Indiane Darren Collison ubacio je 22 poena, a Al Jefferson 20 poena uz 12 skokova.

Denver Nuggetsi stigli su do vrijedne pobjede protiv Detroit Pistonsa uz još jedan sjajan nastup Nikole Jokića. Srpski centar upisao je triple-double igrajući protiv Andrea Drummonda i Blakea Griffina. Niti oni nisu ga zaustavili i susret je završio s 23 poena, 12 skokova i deset asistencija, a sjajan je bio i Jamal Murray s 26 poena i devet skokova. Kod Pistonsa Griffin je imao 26 poena, šest skokova i devet asistencija, a Andre Drummond 21 poen i 17 skokova.

Velika bitka vodila se u Houstonu gdje su Rocketsi svladali Clipperse sa 101:96. Chris Paul protiv svoje bivše momčadi nije bio posebno raspoložen, ali Rocketsi su svejedno slavili. James Harden predvodio ih je s 24 poena, sedam asistencija i pet skokova, a Eric Gordon dodao je 23 poena i šest skokova. Kod poraženih Tobias Harris bio je na 29 poena i osam skokova.

NBA:
Portland Trail Blazers - Cleveland Cavaliers 113:105
New York Knicks - Philadelphia 76ers 110:118
Utah Jazz - Phoenix Suns 116:88
Indiana Pacers - Toronto Raptors 99:106
Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 117:129
Houston Rockets - Los Angeles Clippers 101:96
Memphis Grizzlies - Chicago Bulls 110:111
San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans 98:93
Denver Nuggets - Detroit Pistons 120:113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!