Tenis

Borna mora svladati najvećeg za ulazak u finale, na putu mu stoji Roger Federer

Branimir Korać • petak, 16.03.2018.
Borna mora svladati najvećeg za ulazak u finale, na putu mu stoji Roger Federer
Foto: EPA

Nakon što je svladao Kevina Andersona u četvrtfinalu, Borna Ćorić čekao je protivnika u polufinalu. Saznao ga je u kasnijem terminu, a to je prema očekivanjima Roger Federer, nepobjedivi Švicarac koji je svladao Hyeona Chunga...

Najteži mogući posao imat će Borna Ćorić u polufinalu turnira u Indian Wellsu. Igrati protiv Rogera Federera na ovom turniru je izrazito teško, prvi igrač svijeta u taj susret ući će kao veliki favorit i to je olakotna okolnost za Ćorića. Moći će zaigrati opušteno jer u tom susretu od Federera se očekuje isključivo pobjeda.

Švicarac je u četvrtfinalu igrao protiv Hyeona Chunga, Korejca koji mu je predao meč u polufinalu Australian Opena zbog žuljeva, ovaj put odradili su ga do kraja, a Federer je bio bolji sa 7:5, 6:1.

Ove godine još nema niti jedan poraz, ima savršen ulazak u sezonu, svih 16 pobjeda, a posljednji put ovakav pobjednički niz na startu imao je još 2006. godine.

"Borna igra dosta slično Chungu, odlično se kreće i ima sjajan bekhend, pun je samopouzdanja i igra sjajno na ovom turniru. Morat ću igrati dosta slično kao protiv Chunga, što je agresivnije moguće, ali u ovim vjetrovitim uvjetima to nije uvijek lako. Morat ću se fokusirati na svoj servis, pokušati stvoriti prilike na reternu, igrati agresivno i raznoliko. Vrlo je jednostavno, ali nije uvijek jednostavno za izvesti", ističe Federer.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!