Tenis

Sjajan meč Borne Ćorića, Roger Federer se ipak provukao u finale Indian Wellsa

Sportnet • subota, 17.03.2018.
Sjajan meč Borne Ćorića, Roger Federer se ipak provukao u finale Indian Wellsa
Foto: EPA

Borna Ćorić nije uspio proći u finale Indian Wellsa. Odigrao je odličan polufinalni meč protiv Rogera Federera koji je ipak u pravo vrijeme odigrao kako može te se izvukao iz neugodne situacije i u tr seta prošao u finale...

PIŠE: Jan Šneler

Meč dostojan finala Grand Slama odigrali su Borna Ćorić i Roger Federer. Sjajan je bio hrvatski tenisač, hrabrom igrom i odličnim poenima dugo je držao u neizvjesnosti Federera i bio vrlo blizu pobjede u polufinalu Indian Wellsa. Nažalost, iskustvo i kvaliteta Rogera Federera došli su na naplatu na kraju meča.

Prvi set su oba tenisača počela vrlo mirno. Držali su svoje servise pod kontrolom i prilika za oduzimanje servisa nije bilo. Nešto manjih poteškoća imao je Ćorić na svojim servisima u prva dva gema, no kasnije se potpuno opustio i ušao u meč. Velika šansa za hrvatskog tenisača došla je u 11. gemu.

Imao je Ćorić 30:40, no Federer je odličnim servisom spasio break loptu. Ipak, Ćorić nastavlja i dalje s odličnom igrom te ponovno dolazi do break prilike. Ovoga puta Švicarac nije mogao ništa te je Ćorić poveo sa 6:5 i servirao za osvajanje prvog seta.

>Rutinski, mirno i pametno servirao je hrvatski tenisač i došao do slavlja u prvom setu. Drugi set nije mogao početi bolje za Ćorića. Bilo je vidljivo kako Federer nije na svojoj razini što nimalo ne umanjuje odličnu igru hrvatskog tenisača. Došao je Ćorić do 30:40 i ponovno sjajno reagirao i uzeo servis Švicarcu.

U četvrtom gemu Ćorić je došao na veliki ispit. Federer je imao tri break prilike i bilo je teško očekivati kako će hrvatski tenisač uspjeti to spasiti. Ćorić je ipak uspio, poveo s 3:1 i činilo se kako bi moglo doći do iznenađenja.

Obranio je Ćorić još jednu break priliku u šestom gemu, no u osmom gemu spasa nije bilo. Švicarac je iskoristio novu break šansu te osvojivši svoj servis poveo po prvi puta u setu, s 5:4. Nažalost problemima tu nije bio kraj te je Ćorić slabo odigrao naredni gem i dopustio Federeru da mu ponovno oduzme servis i osvoji drugi set sa 6:4.

Puno bolje je igrao švicarski tenisač pri kraju drugog seta te se činilo kako će teško Ćorić izaći na kraj s njim u ključnom, trećem setu. Dogodilo se upravo suprotno, Ćorić je odigrao fenomenalno prvi gem i došao do 0:40 te odmah prvu break loptu iskoristio.

Ipak Federer nije slučajno prvi tenisač svijeta te je još jednom, u drugom gemu vratio izgubljeni servis i ponovno pokazao Ćoriću da meč nije gotov. Nastavljen je odličan teniski meč u kojemu su oba tenisača pokazala fantastične igre i briljantne poteze.

Važno je bilo da mentalnu snagu zadrži hrvatski tenisač, a on je to pokazao u četvrtom gemu. Federer je nakon greške Ćorića došao do break prilike, a hrvatski tenisač odgovorio je na najbolji mogući način - asom i spasio gem.

Toliko je hrabro i kvalitetno igrao Borna Ćorić da je morao dobiti još jednu priliku za break. I prilika je došla u sedmom gemu. Izvrsno je igrao, hrabro, pametno i došao je do break šanse na 30:40. Federer je spasio break šansu, ali sljedeću nije mogao i Ćorić je došao do velikih 4:3 i servisa u posljednjem setu.

Nažalost, slično kao i u drugom setu, Ćorić nije dugo držao prednost. Iako je imao dvije gem lopte za 5:3, nije ih iskoristio te je Federer nakon jedne break šanse došao do izjednačenja. Jednako kao u drugom setu, Ćorić nije izdržao pritisak te je dopustio tri break prilike Federeru na svoj servis u desetom gemu te je Švicarac sa 6:4 došao do slavlja u meču.

Šteta je jer je hrvatski tenisač odigrao možda i najbolji meč u svojoj karijeri, no u odsutnim trenucima ruka se skratila i iskustvo koje Federer ima je presudilo da meč ode u Švicarčevu korist. Ipak, Ćorić može biti sretan jer će od sljedećeg tjedna zauzimati 36. mjesto na ATP ljestvici, a Federer je samo nastavio niz neporaženosti u 2018. godini.

Indian Wells, polufinale:
Roger Federer (Švicarska, 1) - Borna Ćorić (Hrvatska) 5:7, 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.03.2018. u 11:16
    Naravno da se Federer provukao,kod 4-2 u drugom setu pogotovo.
    Obrisan korisnik
  • Bestija_ST18.03.2018. u 03:49
    Federer se nije provuka nego se ka pravi sampion bez panike nakon Coriceva break-a u treceme setu vratija iz mrtvih i bija najbolji kad je najpotrebnije.Ono sta Borna moze samo sanjat u vaznim mecevima. A triba je samo odservirat 2 gema.
    Bestija_ST