Tenis

Čilić i Ćorić slobodni u prvom kolu, ostali u akciji od samog starta

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.03.2018.
Čilić i Ćorić slobodni u prvom kolu, ostali u akciji od samog starta
Foto: EPA

Održan je ždrijeb velikog turnira u Miamiju koji će imati pet hrvatskih predstavnika u glavnom turniru. Borna Ćorić i Marin Čilić slobodni su na startu, a Ivo Karlović, Donna Vekić i Petra Martić kreću od prvog kola...

Nakon sjajnog nastupa u Indian Wellsu, Borna Ćorić turnir u Miamiju dočekuje kao 29. nositelj i slobodan je u prvom kolu. Prvi je to put da Ćorić ima status nositelja na Masters 1000 turniru, dobro će mu doći produženi odmor i preskakanje prvog kola, a u drugom kolu igrat će protiv pobjednika meča između Leonarda Mayera i Donalda Younga.

Ivo Karlović nema taj luksuz da može odmarati u prvom kolu te će odmah u akciji, a posao neće biti nimalo jednostavan. Protivnik će mu biti Kanađanin Vasek Pospisil koji ga je već tri puta pobijedio i to u posljednja tri meča. Pobjednik ovog meča ide na nepredvidljivog mladog Rusa Andreja Rubljeva.

U prvom kolu odmarat će drugi nositelj Marin Čilić koji u Miamiju kreće od drugog kola gdje bi mogao imati neugodnu zadaću. Naime igrat će protiv Taylora Fritza ili Pierre-Huguesa Herberta, Fritz je neugodan mladi Amerikanac koji je i u Indian Wellsu pokazao kako nije protivnik za podcjenjivanje.

Kod tenisačica glavni hrvatski adut bit će Petra Martić koja otvara protiv Amerikanke Lauren Davis. Davis nije loš ždrijeb za početak ovakvog turnira, posebno jer Amerikanka pamti i bolje dane u karijeri. Drugo kolo pobjednici donosi Kristinu Mladenović koja također, ako se već mora igrati protiv nositeljice, uopće nije u ovom trenutku loš izbor.

Donna Vekić otvara s Talijankom Camilom Giorgi, nepredvidljivom igračicom protiv koje će itekako imati šanse, ali neće biti jednostavno. Drugo kolo pobjednici donosi Elenu Vesninu.

Bit će zanimljivo vidjeti u prvom kolu dvoboj između Serene Williams i pobjednice Indian Wellsa Naomi Osake, vrlo težak posao za obje, a drugo kolo donosi im Elinu Svitolinu za dodatnu zanimljivost i težak ždrijeb od starta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!