Košarka

VIDEO: Bender i Hezonja dosta promašivali, Rocketsi zaustavili Blazerse, Morris utišao Thunder

Branimir Korać • srijeda, 21.03.2018.
VIDEO: Bender i Hezonja dosta promašivali, Rocketsi zaustavili Blazerse, Morris utišao Thunder
Foto: EPA

Središnji dvoboj noćašnjeg NBA programa odigran je u Portlandu gdje su Houston Rocketsi prekinuli Portlandovu seriju od 13 uzastopnih pobjeda. Od hrvatskih igrača u akciji su bili Dragan Bender i Mario Hezonja koji šuterski nisu briljirali...

Phoenix Sunsi nižu poraze, a noćas su izgubili deveti put zaredom i to protiv Detroit Pistonsa sa 115:88. Nisu to samo obični porazi već u zadnjih sedam utakmica Sunsi gube vrlo visoko, redom su to dvoznamenkaste razlike, a noćas nisu imali rješenje za Blakea Griffina.

Još na poluvremenu rezultat i nije bio toliko poražavajući za domaćina, ali u nastavku susreta sve je bilo u znaku Pistonsa koji su lakoćom punili koš domaćina, ubacili čak 71 poen u drugih 24 minute te u konačnici visoko slavili i spojili dvije pobjede.

"Nismo ih mogli zaustaviti u drugom poluvremenu. U prvom poluvremenu šutirali su 32 posto iz igre, ali zato su u drugom bili iznad 50 posto. Blake je pogodio nekoliko teških šuteva i to im je podiglo samopouzdanje", kaže Jay Triano.

Pistonsi su u drugom poluvremenu šutirali tricu 10/20 i imali samo tri izgubljene lopte, Griffin je ubacio 26 poena uz deset asistencija i devet skokova, Luke Kennard ubacio je 16 poena uz šest skokova, a Andre Drummond deset poena uz deset skokova i pet blokada.

Sunsi su nastupili bez Devina Bookera i TJ-a Warrena, a ovo im je deseti uzastopni poraz na domaćem terenu. Alex Len ubacio je 19 poena uz 12 skokova, Troy Daniels 18 poena, a Josh Jackson 15 poena uz 11 skokova. Dragan Bender za 30 minuta ubacio je devet poena (3/5 za dva, 1/8 za tri) uz šest skokova, tri asistencije i dvije blokade.

Orlando nije bio daleko od pobjede protiv Toronto Raptorsa, međutim Kanađani su ipak na kraju slavili s 93:86. Presudila je posljednja četvrtina koju je Toronto dobio s čak 25:10, došao do preokreta i u konačnici pobjede.

DeMar DeRozan preskočio je ovaj dvoboj, a pobjedu gostima donijeli su igrači s klupe koji su predstavljali prevagu u ovom susretu. Cijelu posljednju četvrtinu Raptorsi su odigrali s rezervnom petorkom koja je odradila sjajan posao, zaustavila Orlando na šutu iz igre 3/19 i osigurala svojoj momčadi pobjedu.

Veliki posao u odrađivanju posla s njima odradio je Kyle Lowry koji ih je razigrao i tricama u pravo vrijeme odveo Raptorse do 90:81 nakon čega se Orlando više nije vratio.

"Kyle je inteligentan igrač i pronašao je put do pobjede. Nije bilo lijepo, ali stigli smo do pobjede što je najvažnije", istaknuo je nakon susreta Dwane Casey.

Lowry je ubacio 25 poena (7/13 trica) uz osam asistencija i pet skokova, a Serge Ibaka dodao je 13 poena i šest skokova. Kod domaćina Shelvin Mack ubacio je 17 poena, a Aaron Gordon 16 uz šest skokova.

Mario Hezonja za 18 minuta ubacio je osam poena (4/10 za dva, 0/2 za tri) uz četiri skoka, osvojenu loptu i blokadu.

Boston Celticsi u dramatičnom dvoboju stigli su do pobjede protiv Oklahoma City Thundera sa 100:99. Pobjedu domaćinu donio je Marcus Morris koji je ubacio tricu sekundu prije kraja i donio pobjedu svojoj momčadi. "Ovo je najveći šut u mojoj karijeri, nekoliko puta zabio sam za poravnanje, ali nikada za pobjedu", istaknuo je Morris koji je ubacio 21 poen. Jayson Tatum upisao je 23 poena i 11 skokova, a kod Thundera Russell Westbrook ubacio je 27 poena uz osam skokova i sedam asistencija, a Paul George 24 poena uz 13 skokova.

Jazzeri su upisali neočekivani poraz od Atlanta Hawksa 99:94, a utakmicu karijere odigrao je Dennis Schroder. Iako je Hawksima pobjeda nebitna, davno su otpali iz igre za doigravanje, odigrali su odličnu utakmicu i napravili preokret u zadnjoj dionici. Schroder je upisao 41 poen, sedam asistencija i pet skokova, a Dewayne Dedmon dodao je 15 poena i 15 skokova. Kod Jazzera Donovan Mitchell ubacio je 24 poena uz šest skokova, Ricky Rubio 23 poena, a Rudy Gobert 15 poena uz 16 skokova.

Očekivanu pobjedu upisali su New Orleans Pelicansi koji su ugostili Dallas Maverickse i slavili 115:105. Anthony Davis nastavio je dominaciju, nisu ga mogli zaustaviti niti Mavericksi i odveo je Pelicanse do nove pobjede. Ubacio je 37 poena uz osam skokova, Rajon Rondo pomogao je s 19 poena, 14 asistencija i devet skokova, a Cheik Diallo deset poena uz 14 skokova. Kod poraženih po 19 poena upisali su Harrison Barnes i Dirk Nowitzki.

Portland Trail Blazersi bili su u velikom naletu, imali 13 uzastopnih pobjeda, ali zaustavili su ih Houston Rocketsi. U odličnom susretu slavili su sa 115:111 ponovno zahvaljujući Jamesu Hardenu koji je ubacivao važne trice kada je to bilo najpotrebnije. Susret je završio s 42 poena, sedam asistencija i šest skokova, a Chris Paul dodao je 22 poena uz osam skokova i šest asistencija. Kod Portlanda Al-Farouq Aminu ubacio je 22 poena uz osam skokova, Jusuf Nurkić 21 poen uz 11 skokova, a Damian Lillard 20 poena uz šest asistencija.

NBA:
Phoenix Suns - Detroit Pistons 88:115
Orlando Magic - Toronto Raptors 86:93
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 123:109
New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 115:105
Boston Celtics - Oklahoma City Thunder 100:99
Utah Jazz - Atlanta Hawks 94:99
Portland Trail Blazers - Houston Rockets 111:115

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!