Rukomet

Šoštarić: "Ovo je generacija koja ima svijetlu budućnost"; Ježić: "Ponosna sam na cure"

Sportnet • ponedjeljak, 26.03.2018.
Šoštarić: "Ovo je generacija koja ima svijetlu budućnost"; Ježić: "Ponosna sam na cure"
Foto: FaH

Iako su upisale još jedan poraz od Norveške, treći ukupno u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, rukometašice Hrvatske nisu razočarale, a zadovoljstvo odigranim dijele i u stručnom stožeru...

PIŠE: Jan Šneler

Protiv sastava kao što je Norveška, koja je u posljednjih deset godina osvojila četiri europska zlata, dva svjetska zlata i dva puta bila olimpijski pobjednik, računati na bodove u gostima nije realno. Hrvatska nije računala na bodove u direktnim susretima s Norveškom, no sam prikaz igre te velika želja i trud dovoljan su razlog da ovaj tjedan u reprezentaciji završi s osmijehom.

Svjestan je toga i izbornik Nenad Šoštarić koji nam je i nakon utakmice s Norveškom u Zagrebu rekao kako bez obzira na ishod te dvije utakmice, pobjeda protiv Švicarske i Ukrajine su imperativ.

"Utakmicu protiv Norveške su naše igračice izuzetno kvalitetno odigrale. Prvo poluvrijeme smo mi bili ti koji su diktirali tempo i vodili čitavo vrijeme. Igrali smo dobro u obrani, imali smo dobru golmanicu. Cure su zaista odigrale sjajnu utakmicu i ja im skidam kapu. Ovo je situacija u kojoj se Norveška već dugo nije našla na domaćem terenu u kvalifikacijama. Mi moramo pobijediti obje preostale utakmice da bi se kvalificirali na Europsko prvenstvo. Ovo je generacija koja ima svijetlu budućnost", rekao je hrvatski izbornik za službene stranice saveza.

U prvoj utakmici u Zagrebu Hrvatsku je predvodila iskusna Aneta Benko, dok je u Norveškoj najbolja bila Stela Posavec. Mlada igračica zagrebačke Lokomotive postigla je pet pogodaka u jučerašnjem susretu.

"Prvo poluvrijeme smo se jako dobro držale. Igrale smo dobru obranu i pametno u napadu. Stalno smo igrale gol za gol. Na početku smo čak i povele s 4:1. Ubrzo su nas stigle pa smo igrale gol za gol. Igrali smo zaista odlično u obrani i napadu za razliku od prvog poluvremena u Zagrebu. Mislim da smo odigrale jednu odličnu i borbenu utakmicu", istaknula je Posavec.

Jedna od najborbenijih hrvatskih rukometašica, kružna igračica Katarina Ježić, borila se sa snažnom norveškom obranom. Nakon solidne predstave u prvoj utakmici, jučer je Ježić postigla četiri pogotka te još jednom, kao i u Zagrebu, lobom s pozicije pivota pokazala kako reprezentativke uživaju u igri s najjačim rukometašicama svijeta.

"Dobro smo krenule u utakmicu, bez straha za razliku od prve utakmice. Pokazale smo da im možemo parirati u svakom smislu. Naravno, bilo je tu puno pogrešaka koje treba ispraviti, ali toga će uvijek biti. Ponosna sam na cure, na cijeli stožer i tim kako smo radile cijeli ovaj tjedan", zaključila je Ježić.

Istaknimo na kraju kako trenutno Hrvatska ima dva osvojena boda nakon četiri susreta. Još su dva susreta ostala do kraja, 30. svibnja gostovanje u Švicarskoj te 3. lipnja posljednji susret u Vukovaru protiv Ukrajine. U slučaju da Hrvatska pobijedi u obje utakmice, u što nimalo ne treba sumnjati, plasirala bi se na Europsko prvenstvo koje se odigrava u Francuskoj od 19. studenog do 16. prosinca ove godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!