Rukomet

Njemačka lakoćom pobijedila Srbiju, Švicarska iznenadila Portugal

Sportnet • četvrtak, 05.04.2018.
Njemačka lakoćom pobijedila Srbiju, Švicarska iznenadila Portugal
Foto: EPA

U tijeku je reprezentativni rukometni tjedan, posljednje provjere prije ljetnih utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se održavaju u lipnju...

PIŠE: Jan Šneler

Prije finala klupske rukometne sezone, u tijeku je period prijateljskih utakmica za nacionalne selekcije. Bez većih problema Njemačka je u Leipzigu svladala Srbiju. Vrlo rano je domaćin preuzeo kontrolu nad utakmicom i s vremenom samo povećavao prednost.

Na odmoru je Njemačka imala vodstvo 12:7, a do kraja utakmice to su još povećali i slavili sa 26:19. Najbolji je kod Njemačke bio Wiencek s četiri pogotka, dok su po tri postigli Kuhn, Gensheimer i Kohlbacher. Njemačka i Srbija u subotu će ponovno odigrati prijateljski susret u Dortmundu.

Portugal je na svom terenu, u Coimbri, poražen od Švicarske rezultatom 27:28. Na poluvremenu su domaći imali vodstvo 14:13, no boljom igrom u nastavku Švicarci dolaze do pobjede. Švicarci su poveli u drugom dijelu s 15:18 i preokrenuli u potpunosti rezultat no Portugal se ipak vraća na 22:19.

Brojne promjene u rezultatu su nastavljene pa je tako Švicarska vodila 24:26, no opet se Portugal vratio na 26:26. Velike oscilacije u igri ipak su okončane pobjedom gostiju u posljednjim trenucima utakmice. Kod Portugala najbolji su bili Rocha, Cavalcanti i Borges s tri pogotka, dok je Švicarsku predvodio Jonas Schelker sa sedam golova. U petak se igra drugi susret ovih ekipa, također u Coimbri.

Prijateljske utakmice:
Njemačka - Srbija 26:19
Portugal - Švicarska 27:28

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!