Ostali sportovi

Najbolji BMX reprezentativci razvalili osječki skate park

Sportnet • četvrtak, 05.04.2018.
Najbolji BMX reprezentativci razvalili osječki skate park

Osijek postaje regionalno središte za urbane sportove, a to nam dokazuju i mađarski BMX reprezentativci, koji su svoj boravak u Osijeku posvetili pripremama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Njih 18 treniralo je u najvećem i najbolje opremljenom skate parku u Jugoistočnoj Europi u kojem se od prošle godine može koristiti i foampit – bazen sa spužvama za učenje trikova. Kako u regiji ne postoji sličan kompleks, Osijek će u narednom periodu biti središte priprema za urbane sportove za Olimpijske igre.

„Osječki skate park odgovara svim zahtjevima profesionalnih reprezentativaca i vrhunskog sporta, a takve uvjete u Mađarskoj nažalost nemamo. Za nas je ovo zaista velika stvar - prvi puta imamo nacionalnu reprezentaciju u ovom sportu te napokon imamo izvrsno mjesto za kvalitetne pripreme i uvježbavanje novih trikova“, istaknuo je predstavnik mađarske reprezentacije Robert Pichler.

“Ovo je najbolji skate park u kojem sam trenirao do sada - ima upravo ono što nama treba. Ekipa iz Udruge Pannonian ugostila nas je na najbolji mogući način, a kroz ovaj trening kamp povećale su se mogućnosti za što bolji plasman na Olimpijskim igrama. Osijek je zaista zanimljiv grad - bogat je povijesnim znamenitostima, a ne zaostaje ni za urbanom glazbenom i kulturnom scenom. Jedva čekam 19. Pannonian Challenge”, izjavio je jedan od mađarskih reprezentativaca Tamas P. Nagy.

Među ovom zanimljivom ekipom našle su se i dvije sportašice koje nikako ne zaostaju u trikovima za svojim kolegama.

“Ovo je zaista bila divna prilika jer će skate park na OI biti vrlo sličan osječkom, a upravo to je prednost treniranja kod vas. Zaista mi je bio gušt trenirati u Osijeku jer, nažalost, u Mađarskoj nemamo dobro opremljen park”, istaknula je mađarska reprezentativka Orsolya Győrfy.

Uz to, u skate parku se pripremaju i neki novi poligoni za treniranje ekstremnih sportova. Tako će se u budućnosti izgraditi i poligoni za MTB i Dirt discipline ali i staza za BMX race. Hrvatska za sada još uvijek nema reprezentaciju za Olimpijske igre, a predstavnici Udruge Pannonian nadaju se da će se ona osnovati do kraja godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!