Rukomet

Hrvatski rukometaši upisali težak poraz u prvoj utakmici protiv Švedske

Mihaela Bradovski • četvrtak, 05.04.2018.
Hrvatski rukometaši upisali težak poraz u prvoj utakmici protiv Švedske
Foto: FaH

"Nova" Hrvatska u prvom susretu protiv Švedske nije se dobro provela. Lino Červar više nema na raspolaganju niz igrača koji su godinama činili kostur reprezentacije, a u ova dva susreta sa Švedskom isprobat će neka druga imena i slagati momčad za kvalifikacije koje Hrvatskoj predstoje. Prvi dvoboj sa Švedskom okončan je uvjerljivom pobjedom domaćina 32:25...

Era nove Hrvatske bez Mirka Alilovića, Igora Vorija, Ivana Čupića, Jakova Gojuna, Marka Kopljara, Denisa Buntića krenula je visokim porazom na gostovanju kod Švedske s 32:25. Švedska je i na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj pokazala kako je odlična, a Hrvatskoj s ovakvim promjenama u reprezentaciji definitivno će trebati neko vrijeme kako bi se neke stvari uigrale.

U dvorani u Eskilstuni Šveđani su svih 60 minuta bili bolji protivnik, imali su i dvoznamenkastu prednost te je Hrvatska pokušavala tek upisati što manji poraz.

Od onih koji nisu bili na Europskom prvenstvu Marin Šego i Krešimir Kozina najbolje su iskoristili priliku i pokazali su kako je za njih trebalo biti mjesta i na europskoj smotri. Šego je u prvom poluvremenu bio najzaslužniji što Hrvatska nije imala visok zaostatak na odmoru, a Kozina je utakmicu završio i kao najbolji hrvatski strijelac s pet postignutih golova.

Švedska je od početka igrala bolje, već do polovice prvog poluvremena stvorila je visoku prednost pobjegavši na 10:5, a takvo vodstvo rutinski je održavala do odlaska na odmor.

Na poluvremenu je na semaforu stajalo 17:13 za Švedsku koja je u nastavku susreta samo dodatno povećavala razliku.

U drugi dio Hrvatska je ušla jako loše, dugo nije mogla do gola, a Švedska je samo povećavala razliku. Domaćin je igrao dosta dobro i nije imao milosti za Červarove izabranike. Pet minuta prije kraja Švedska je došla i na ogromnih deset razlike da bi Hrvatska u završnici uspjela barem malo smanjiti vrlo visoki zaostatak.

Završilo je 32:25, zasluženom pobjedom Švedske koja je bila bolji protivnik i održala je lekciju Hrvatskoj. Pred Linom Červarom je definitivno puno posla, no ništa ne ide preko noći.

Pet golova u hrvatskim redovima postigao je Krešimir Kozina dok je Lovro Mihić dodao četiri gola. Kod Švedske Andreas Nilsson zabio je pet golova, a po četiri su dodali Hampus Jildenbäck, Daniel Pettersson i Mattias Zachrisson.

Novi dvoboj ovih reprezentacija zakazan je za subotu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!