Rukomet

Horvat do kraja karijere u Zagrebu, traju pregovori s Jaganjcem, predstavljena prva pojačanja

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 09.04.2018.
Horvat do kraja karijere u Zagrebu, traju pregovori s Jaganjcem, predstavljena prva pojačanja
Foto: FaH

U PPD Zagrebu danas je bilo svečano, objavljeno je produženje suradnje sa Zlatkom Horvatom, a predstavljena su i četiri pojačanja za sljedeću sezonu...

PPD Zagreb imat će poprilično izmijenjen roster u sljedećoj sezoni, pomlađenu momčad, prepunu potencijala. Direktor kluba Vedran Šupuković s posebnim zadovoljstvom istaknuo je dogovor oko ostanka sa Zlatkom Horvatom.

"Bespredmetno je govoriti tko je i što je Zlatko Horvat te što predstavlja za PPD Zagreb i cjelokupni hrvatski rukomet. Čin potpisivanja ovog ugovora znači i da će Zlatko završiti karijeru u našem klubu te nakon kraja igračke karijere ostati u klupskim strukturama, vrlo vjerojatno kao jedan od trenera u sklopu stručnog stožera prve momčadi ili mlađih kategorija."

Osim Horvata, u rosteru za sljedeću sezonu bit će i Senjamin Burić, pivot koji dolazi iz Nantesa, lijevi vanjski iz Gorenja Gregor Potočnik te mladi reprezentativci David Mandić i Filip Vistorop.

"Senjamin Burić i Gregor Potočnik dosadašnji su igrači Nantesa i Velenja te aktualni reprezentativci BiH i Slovenije te za njih vjerujemo da će biti istinska pojačanja u narednoj sezoni. Riječ je o mladim igračima s internacionalnim iskustvom koji su već bili nositelji igri u svojim klubovima i nacionalnim vrstama. Osim njih dvojice dogovoren je dolazak dvojice najboljih igrača BiH prvenstva, Davida Mandića iz Izviđača i Filipa Vistoropa iz Zrinjskog. Mandić je već bio na širem popisu hrvatske reprezentacije, a Vistorop je jedan od najboljih igrača hrvatske generacije 1998."

Sportski direktor Božidar Jović dodao je i kako traju pregovori s Halilom Jaganjcem koji želi doći u Zagreb.

"Kao što smo i najavili prije tri-četiri mjeseca, PPD Zagreb stvara mladu momčad. Nekoliko igrača prestat će igrati i priključit će se stručnom stožeru, neki će i otići iz kluba, ali imamo potentnu, mladu i trenažnu ekipu koja bi iduće sezone u Europi mogla otići i korak dalje od osmine finala. Imamo sve predispozicije za to, na svakom mjestu najmanje po dva igrača. Nije tajna da pregovaramo s Halilom Jaganjcem, s njim smo u intenzivnom kontaktu i trebamo se strpjeti još 15-20 dana i vidjet ćemo kako će se odvijati pregovori dva kluba. On je spreman doći i potpisati trogodišnji ugovor, manje-više s njim smo sve dogovorili, ostaje da klubovi postignu dogovor."

Zlatko Horvat cijelu karijeru odradio je u Zagrebu i definitivno će u povijesti ostati zapamćen kao jedno od najvažnijih imena u povijesti kluba.

"Normalno da sam zadovoljan, ostajem u klubu. Čast mi je što sam tu i dalje, više od pola života ostavio sam u ovom klubu. Nastavit ćemo dalje onako kako znamo, s puno rada i nadam se da ćemo se veseliti novim uspjesima."

Sljedeće sezone u rosteru Zagreba neće biti Tončija i Josipa Valčića, Igora Vorija, Dobrivoja Markovića i Davida Miklavčiča, ali pojačanja već stižu.

"Uprava je napravila odličan posao s ovim pojačanjima, nećemo reći kako se veselimo svemu tome jer imamo još dosta posla ove sezone, ali sigurno je da ćemo izgledati dobro iduće sezone."

Burić dolazi iz Nantesa, a karijeru je započeo u rodnom Maglaju, kasnije je igrao za Izviđač i Gorenje. "Dolazim s velikom željom, kao i u svaki raniji klub, znam da je Zagreb veliki klub i da uvijek cilja visoko. Želja mi je nešto osvojiti, prije svega hrvatsko prvenstvo, a nadam se i SEHA ligu. Bilo bi lijepo da u Ligi prvaka napravimo što bolji rezultat i dohvatimo osminu finala."

Kao što je Burić reprezentativac, reprezentativac je i Potočnik koji dolazi iz Gorenja iz Velenja, a prije toga igrao je za Celje. "Sretan sam i zadovoljan zbog dogovora sa Zagrebom, znam što on znači u Europi. Dat ću sve od sebe da što više pomognem novom klubu."

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!