Tenis

Flipkens i dalje nema odgovora na Saru Errani, Krunić izbacila petu nositeljicu

Petar Jenjić • srijeda, 25.04.2018.
Flipkens i dalje nema odgovora na Saru Errani, Krunić izbacila petu nositeljicu
Foto: EPA

Na WTA turniru u Istanbulu nastavljeni su mečevi drugog kola iz kojeg vrijedi izdvojiti novu pobjedu Sare Errani protiv Kirsten Flipkens, kao i preokret Aleksandre Krunić protiv pete nositeljice Ekaterine Makarove...

Kirsten Flipkens i dalje nema odgovora na igru Sare Errani. Talijanska tenisačica upisala je i četvrtu pobjedu u četvrtom međusobnom dvoboju bez izgubljenog sata. Danas je slavila sa 6:3, 6:4 za sat i 26 minuta provedenih na terenu.

U prvom setu mogli smo vidjeti čak šest breakova. Bolje je otvorila Errani koja je dva puta oduzela servis protivnici i povela s 3:0, međutim, Flipkens uzvraća na isti način i dolazi do poravnanja. Izjednačenje nije dugo potrajao, talijanska tenisačica još dva puta oduzela je servis protivnici i došla do prvog seta. U drugom je povela s 5:1, no Flipkens se ne predaje i s tri uzastopna gema vraća set na početak. Ipak, Errani pri vodstvu 5:4 ponovno oduzima servis protivnici i dolazi do pobjede.

Aleksandra Krunić vratila se pobjedama i u drugom međusobnom dvoboju protiv Ekaterine Makarove stigla do druge pobjede. Ovoga puta slavila je u tri seta (1:6, 6:1, 6:4).

Nakon što su prva dva seta bila prilično jednosmjerna u kojem je jedna tenisačica dominirala, treći je ipak bio nešto napetiji. Krunić je prvo spasila četiri break lopte u drugom gemu, da bi pri rezultatu 2:2 oduzela servis protivnici. Srpska tenisačica nije uspjela iskoristiti pet meč lopti na servis Makarove, da bi u sljedećem gemu lakoćom odservirala za pobjedu.

Prolaz u sljedeće kolo osigurala je i Ajla Tomljanović koja je s dva puta po 6:3 bila bolja od belgijske predstavnice Alison Van Uytvanck. Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i druga pobjeda Tomljanović.

Australska tenisačica zaostajala je u prvom setu 3:1, ali uspijeva dobiti sljedećih pet gemova i doći do seta. U drugom je ipak bila nešto drugačija situacija, iako je bilo još šest oduzetih servisa. Tomljanović je povela s 5:1, Van Uytvanck vratila je jedan break zaostatka, ali više od toga nije išlo.

U meču s 12 breakova Irina Begu svladala je Christinu McHale s dva puta po 6:4 i tako u trećem međusobnom dvoboju stigla i do treće pobjede. Meč je trajao sat i 48 minuta, a rumunjska tenisačica u prvom je setu imala dva breaka zaostatka, u drugom jedan, ali uspjela je preokrenuti i doći do pobjede.

WTA Istanbul, drugo kolo:
Sara Errani - Kirsten Flipkens 6:3, 6:4
Aleksandra Krunić - Ekaterina Makarova (5) 1:6, 6:1, 6:4
Ajla Tomljanović - Alison Van Uytvanck 6:4, 6:4
Katerina Bondarenko - Ipek Oz 4:6, 6:4, 6:0
Irina Begu (7) - Christina McHale 6:4, 6:4
Svetlana Kuznjecova (2) - Viktoria Tomova 7:5, 4:6, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!