Ostali sportovi

Hrvatski ragbijaši pregazili Bugarsku, s Izraelom igraju za zlato

Sportnet • četvrtak, 26.04.2018.
Hrvatski ragbijaši pregazili Bugarsku, s Izraelom igraju za zlato

Hrvatska U18 reprezentacija pobijedila je reprezentaciju Bugarske s visokih 60:0 te u odličnoj predstavi na stadionu Stjepan Spajić u Zagrebu izborila željeno finale Konferencije 1.

Hrvatskim je igračima za finale trebala pobjeda s čak 42 poena razlike ili tri zgoditka više od protivnika kako bi se postigao bonus bod, no to nije bila prepreka hrvatskoj reprezentaciji pa su tako od samog početka u utakmicu ušli dominantno te na terenu pokazali apsolutnu nadmoć. Hrvatska dolazi u vodstvo već u četvrtoj minuti polaganjem Sinjanina Josipa Jukića, nakon čega dvadesetak minuta, unatoč odličnoj igri i brojnim napadima, ne uspijeva probiti bugarsku obranu. U 22. minuti to konačno polazi za rukom Mihaelu Vešligaju, a od toga trenutka pa sve do kraja susreta, Hrvatska niže polaganje za polaganjem i povećava svoju prednost sve do konačnih 60:0.

„Neki su možda malo sumnjali u nas, ali u ekipi uopće nije bilo rasprave, zacrtali smo si pobjedu i to je bio imperativ; ponosan sam na igrače te na njihovu igru i zalaganje“, rekao je nakon susreta kapetan Marko Livaić.

Slijedi borba za zlato s Izraelom: „Izraelci igraju brzo te su vrlo poletni, ali i mi imamo brze i kvalitetne linijaše za koje ne brinem da će ih zatvoriti bez problema, dok u skupu očekujem apsolutnu dominaciju. Cilj nam je preuzeti vodstvo i postaviti napadačku igru; s obzirom na to da smo na domaćem terenu, nad nama je veliki pritisak; pred svojom publikom jednostavno moramo uzeti taj trofej“, zaključio je Marko.

Finalni susret na rasporedu je u subotu u 15 sati, a nakon završne ceremonije, hrvatski reprezentativci i njihovi gosti zajedno će pogledati i seniorski susret Europskog kupa nacija - na teren u 18:30 sati izlaze reprezentativci Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!