Nogomet

VIDEO: Leko čuva vrh u Belgiji, Klafurić doveo Legiju na prvu poziciju u Poljskoj

Branimir Korać • subota, 28.04.2018.
VIDEO: Leko čuva vrh u Belgiji, Klafurić doveo Legiju na prvu poziciju u Poljskoj
Foto: EPA

Hrvatski treneri i dalje odrađuju dobar posao pa je tako Club Brugge povećao prednost na vrhu ljestvice belgijskog prvenstva dok je Legia preuzela vrh u Poljskoj...

Club Brugge vratio se neporažen s gostovanja kod Genka čime je pobjegao drugoplasiranom Anderlechtu na velikih osam bodova prednosti. Do kraja su ostala samo četiri kola i sa svakim kolom Ivan Leko sve je bliže naslovu prvaka Belgije.

Genk s druge strane ostaje u borbi za europske pozicije, te ga očekuje žestoka bitka najvjerojatnije do posljednjeg kola.

U ovom dvoboju Club Brugge je prvi stigao do pogotka i to u 65. minuti preko Wesleyja, ali tu prednost zadržao je samo četiri minute, u 69. minuti poravnao je Leandro Trossard. U gostujućem sastavu Matej Mitrović ostao je na klupi.

U poljskom prvenstvu vrh je preuzela Legia koja se preporodila nakon promjene trenera. Nakon što je Dean Klafurić na klupi zamijenio Romea Jozaka, Legia bilježi samo pobjede, a slavljem protiv Korone 3:1 zasjela je na vrh s dva boda prednosti nad Lechom Nenada Bjelice.

U ovom susretu za pobjedu su pogađali Sebastian Szymanski, Jaroslaw Niezgoda i Miroslav Radović. Gosti su kraj susreta dočekali s igračem manje jer je isključen bio Ken Kallaste, a na 3:1 smanjio je na kraju Goran Cvijanović, bivši igrač Rijeke.

Eduardo da Silva i Domagoj Antolić kod domaćina ostali su na klupi dok je Oliver Petrak kod gostiju igrao do 59. minute kada ga je zamijenio upravo Cvijanović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!