Nogomet

VIDEO: Hrvatska kolonija u Legiji do prvog trofeja, Antolić asistent u finalu Kupa

Branimir Korać • srijeda, 02.05.2018.
VIDEO: Hrvatska kolonija u Legiji do prvog trofeja, Antolić asistent u finalu Kupa
Foto: FaH

Varšavska Legia stigla je do pobjede u finalu Kupa protiv Arke iz Gdynije, branitelja titule osvajača Kupa. Prvi je to trofej za Domagoja Antolića, Eduarda da Silvu i Deana Klafurića od dolaska u Legiju...

Očito je šok terapija otkazom Romeu Jozaku i postavljanjem Deana Klafurića na njegovo mjesto urodila plodom i nakon promjene trenera Legia ne zna za poraz. Od tada su upisane četiri pobjede u isto toliko susreta, a četvrta je stigla u finalu Kupa protiv Arke.

Prije samo mjesec dana Arka je svladala Legiju u poljskom prvenstvu, no osveta je stigla već danas u finalu Kupa gdje je Legia bila bolja s 2:1, ipak lakše nego što to rezultat govori.

Već u prvih pola sata Legia je stigla do dva gola prednosti. Prvo je u 12. minuti Domagoj Antolić ubacio s desne strane, lopta je u petercu došla do Jaroslawa Niezgode koji je iz blizine gura u mrežu.

U 29. minuti već je bilo 2:0. Na odbijenu loptu u 16 metara Arke natrčao je Cafu i pospremio loptu u mrežu.

U drugom dijelu novi problemi za Arku, Grzegorz Piesio zaradio je izravni crveni karton zbog neopreznog prekršaja na aut liniji, a Arka je tek u samom finišu, osmoj minuti sudačke nadoknade smanjila na konačnih 2:1 preko Dawida Soldeckog.

Antolić je odradio cijelu utakmicu dok je Eduardo ušao u igru u 89. minuti. Legiji je to 19. trofej pobjednika Kupa čime je najuspješniji poljski klub.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!