Nogomet

Kalinić: "Subašić, Livaković i ja veliki smo prijatelji i zadovoljstvo nam je zajedno trenirati"

Branimir Korać • utorak, 29.05.2018.
Kalinić: "Subašić, Livaković i ja veliki smo prijatelji i zadovoljstvo nam je zajedno trenirati"
Foto: FaH

Lovre Kalinić doputovao je u reprezentaciju sa statusom drugog vratara i prve alternative za Danijela Subašića. I on ističe kako mu je zadovoljstvo biti dio ove reprezentacije...

Lovre Kalinić već je starosjedilac u reprezentaciji i s nestrpljenjem je čekao ovo okupljanje. S ostalom dvojicom vratara odlično se nadopunjuje i atmosfera je odlična.

"Stvarno je užitak biti ovdje na pripremama sa svim reprezentativnim suigračima, radost nam je i veselje biti na okupu. To posebno osjetim sada kada sam otišao igrati u inozemstvo. Pritom smo Subašić, Livaković i ja veliki prijatelji, družimo se i izvan terena, a sa Subašićem sam bio još i u Hajduku. Zadovoljstvo nam je trenirati zajedno", ističe za stranicu Saveza.

U Gentu je branio odlično i bio jedan od najboljih pojedinaca momčadi.

"Sezona nam nije počela kako smo zamislili, nadali smo se borbi za titulu, ali loše smo ušli u prvenstvo. Naposljetku smo završili četvrti, igrat ćemo kvalifikacije za Europsku ligu i nismo ništa upropastili. Nadam se da ćemo prvaci biti iduće sezone. Meni je u Gentu dobro, a dođe li dobra ponuda za mene i klub, sjest ćemo za stol i razmotriti je"."

S njim u Gentu igra Nigerijac Moses Smon koji je zaradio ozljedu te je vjerojatno izgubljen za SP.

"Radi se o odličnom igraču, jako važnom za Gent i nedostajat će Nigeriji ako uistinu bude odsutan. Pratit ćemo tu situaciju, možemo pretpostaviti što očekivati od Nigerije na Svjetskom prvenstvu ako je našem klubu donio toliko živahnosti i brzine. Razgovarao sam s njim kroz šalu, on tvrdi da će u drugi krug proći Nigerija, ja uzvraćam da će to biti Hrvatska".

Kalinić se osvrnuo i na horror večer Lorisa Kariusa u finalu Lige prvaka.

"Kao vratar, znam kako je pogriješiti, makar nikada nisam igrao tako veliku utakmicu. Odmah te svi osude, vratar je glavni krivac i nije mi lako niti gledati to na televiziji, a kamoli njemu proživljavati. Treba ga podržati, jedna utakmica ne čini vratara ni herojem niti tragičarem. Uvijek ću braniti vratare jer znam da je najlakše čekati pogrešku i udarati po njima, a vratar ima veću odgovornost i veći pritisak od igrača".

Inače, reprezentativci su sudjelovali na edukaciji o reanimaciji, a Kalinić se nada kako mu to nikad neće biti potrebno.

"Nadam se da takve situacije nikada nećemo doživjeti, ali svi moramo znati reagirati u njima. Pažljivo smo slušali predavanje i na vježbama ćemo sigurno svi sve odraditi po propisu, no u stvarnom životu to se sve odvija drugačije te moramo biti spremni".

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!