Zimski sportovi

Finski napadač Mikko Lehtonen ostaje u redovima Medveščaka

Sportnet • utorak, 19.06.2018.
Finski napadač Mikko Lehtonen ostaje u redovima Medveščaka
Foto: FaH

Kada je prošle EBEL sezone Samson Mahbod odlučio nastavio svoju profesionalnu karijeru u češkoj ligi, Medveščak je u svoju svlačionicu doveo iskusnog finskog napadača Mikka Lehtonena. Bila je to velika vijest, a Lehtonen je vrlo brzo svojom igrom na ledu i potvrdio očekivanja kluba i navijača...

30-godišnji stasiti (194 cm) finski napadač Mikko (Kristian) Lehtonen (1987.) igra na poziciji (desnog) krila, a u Medveščak je prošle sezone došao iz HPK-a iz finskog nacionalnog prvenstva Liige.

Njegovu sportsku biografiju uz nastupe za nacionalni hokejske tim Finske, osim nastupa za Medveščak u EBEL-u, između ostaloga krasi i iskustvo igranja u AHL-u, KHL-u, NLA-u te skandinavskim ligama.

U sjevernoameričkom AHL-u je odigrao 164 utakmica i ostvario 110 boda (53+57) za Providence Bruinse, filijalu NHL Boston Bruinsa za koje je bio draftiran i za koje je također odigrao dvije NHL utakmice.

77 utakmica uz ostvarenih 30 bodova (14+16) odigrao je i u najjačoj hokejskoj ligi izvan Sjeverne Amerike, KHL-u za ruski Severstal Čerepovets.

Igrao je i u europskom NLA-u (54 utakmice) u dresu Lugana i Berna, te u skandinavskim ligama - 181 utakmica u švedskom SHL-u (Skelleftea AIK, Örebro HK, Djurgardens IF) i 196 utakmica u finskoj Liigi (Blues, Kärpät, HPK). U dresu HPK-a odigrao je i tri utakmice na legendarnom Spengler Cupu.

Lehtonen ima i bogato iskustvo nastupa na svjetskim prvenstvima. U dresu finske reprezentacije nastupio je kao član nacionalnih selekcija U-17, U-18, U-20.

U Medveščaku je prošle EBEL sezone odigrao 16 utakmica te postigao 3 pogotka i 7 asistencija.

„Radujemo se što smo uspjeli dogovoriti povratak Mikka Lehtonena u Zagreb. Mikko je snažan, velik igrač na poziciji krila koji kliže vrlo moćno obzirom na svoju visinu. Posjeduje vještine i potencijal da postigne veliki broj pogodaka tijekom sezone u ovom prvenstvu. Sada već vrlo dobro poznaje ligu, a od kraja sezone vrlo naporno radi kako bi bio u dobroj formi i spreman za sezonu. I Mikko je poput nas vrlo sretan što se vraća u Zagreb i što će nam pomoći ostvariti planirane ciljeve iduće sezone u EBEL prvenstvu“, komentirao je Medveščakov sportski direktor Aaron Fox nastavak suradnje s finskim napadačem.

Lehtonen u zagrebački Brlog stiže početkom kolovoza ove godine kada momčad Medveščaka započinje s priprema za novu EBEL sezonu 2018./19.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!