Nogomet

Fabregas: "Ne smatram da je Hrvatska bila sjajna, ali znala je točno kako želi igrati"

Branimir Korać • petak, 22.06.2018.
Fabregas: "Ne smatram da je Hrvatska bila sjajna, ali znala je točno kako želi igrati"
Foto: FaH

Cesc Fabregas kritizirao je Argentince i nepostojanje njihovog veznog reda dok je Pablo Zabaleta ipak čestitao Hrvatskoj na boljoj igri i zasluženoj pobjedi...

BBC je okupio zanimljive stručne komentatore pa su susret između Argentine i Hrvatske komentirali Cesc Fabregas, Pablo Zabaleta i Alan Shearer. Fabregas u konačnici nije bio oduševljen hrvatskim nastupom.

"Hrvatska je dobro igrala u sredini terena, ali joj je Argentina olakšala posao. Bili su potpuno slomljeni, igrali su s pet napadača i pet braniča. Za vezne igrače to je sjajna situacija, imaš puno prostora, vremena, možeš zadržati loptu i napraviti što želiš. U nekim trenucima činilo se da Argentinci ne igraju jedan za drugog nego jedan protiv drugog. Dodavanja su bila užasna."

Fabregas je posebno bio oduševljen Lukom Modrićem.

"Igrao je fantastično, bio je sjajan, on je hrvatski ključ što se posjeda lopte tiče i kretanja prema naprijed. Uvijek traži priliku za pravi pas, ovakav tip igrača daje vam sigurnost i samopouzdanje. Ne smatram da je Hrvatska bila sjajna, ali znala je točno kako želi igrati, imala je plan kojeg se držala."

Igrom hrvatske vezne linije zadovoljan je i nekadašnji argentinski reprezentativac Pablo Zabaleta koji priznaje da je Hrvatska bila bolja.

"Treba dati kredit Hrvatskoj, bili su stvarno bolja momčad u nastavku. Rakitić i Modrić, obojica imaju zaista vrlo dobru tehniku, ali su bili i izrazito disciplinirali ulažući veliki trud i napor u središnjici."

I Fabregas i Zabaleta i Shearer složili su se oko toga da je pravo čudo što u ovom dvoboju nije dosuđen niti jedan crveni karton, prije svega misleći na prekršaj Ante Rebića u prvom dijelu te Otamendijevo prljavo udaranje Rakitića.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • staropramen22.06.2018. u 14:57
    Hrvatska je pobijedila 3-0 ali nije bila sjajna... pa imas pravo, bili smo velicanstveni ;)
    staropramen