Tenis

Ćorić: "Ovako nešto nisam mogao ni sanjati", Čilić: "Igrao sam sjajan tenis cijeli tjedan"

Petar Jenjić • nedjelja, 24.06.2018.
Ćorić: "Ovako nešto nisam mogao ni sanjati", Čilić: "Igrao sam sjajan tenis cijeli tjedan"
Foto: EPA

Odlična je nedjelja iza hrvatskih tenisača na ATP turnirima, Marin Čilić osvojio je naslov u Queensu pobjedom protiv Novaka Đokovića, a Borna Ćorić turnir u Halleu gdje je bio bolji od Rogera Federera. Sjajna je ovo najava za vrhunac sezone, treći Grand Slam sezone u Wimbledonu...

Uoči početka turnira u Halleu Borna Ćorić u svojoj je karijeri dobio tek dva meča na travnatoj podlozi, a danas je podigao trofej najboljeg igrača turnira - i to na kakav način. Hrvatski tenisač u finalu je svladao prvog igrača svijeta, prvog nositelja i deveterostrukog osvajača Hallea Rogera Federera.

"Jako sam iznenađen, o ovome nisam ni sanjao. Tijekom cijelog tjedna servirao sam dobro. Osjećao sam da imam samopouzdanje na servisu i tako sam automatski mogao igrati s manje stresa. Nevjerojatan je osjećaj dobiti Federera. Bio mi je uzor kada sam bio mlađi, kada sam gledao njegove mečeve. Samo igrati danas ovdje bio je poseban trenutak, a pobijediti ga čini to još značajnijim", kazao je nakon meča Ćorić.

Roger Federer tako nije uspio doći do 99. titule karijere, a nakon meča pohvalio je Ćorićevu igru.

"Ćorić je igrao kvalitetan tenis na kraju prvog seta i onda ponovno u trećem. Uvijek je bio na istoj razini i to je bilo to. Malo nesretan meč za mene, ali zasluge idu Borni koji je odigrao sjajan meč."

Odličan teniski dan upotpunio je Marin Čilić koji je u Queensu svladao Novaka Đokovića i po drugi puta osvojio spomenuti turnir.

"Pokušao sam mentalno ostati potpuno unutra i definitivno je bio jako težak meč. Nije bilo breakova sve do posljednje gema u prvom setu, ali na kraju mi je bilo lakše kada sam pobijedio i zaključio odličan tjedan. Igrao sam sjajan tenis cijeli tjedan i jako sam sretan zbog pobjede. Novak je isto bio jako dobar, bilo je lijepo ponovno vidjeti ga u finalu nekog turnira."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!