SP 2018., završnica, Četvrtfinale, 06.07.2018, 20:00 h, Kazanj, Kazanj Arena
Suci: Milorad Mažić (Srbija), Milovan Ristić (Srbija), Dalibor Đurđević (Srbija)
Brazil
Brazil
Renato Augusto 76'
1:2(0:2) Belgija
Fernandinho 13' (ag)
Kevin De Bruyne 31'
Belgija

VIDEO: Sjajna Belgija ide u polufinale, pao je Brazil!

Petar Jenjić • petak, 06.07.2018.
VIDEO: Sjajna Belgija ide u polufinale, pao je Brazil!
Foto: EPA

U odličnoj utakmici odigranoj u Kazanju Belgija je svladala Brazil s 2:1 i apsolutno zasluženo prošla u polufinale Svjetskog prvenstva...

Brazil
Belgija
Brazil
Belgija
1
Alisson Becker
2
Thiago Silva
3
Miranda
9
Gabriel Jesus
(do 58')
10
Neymar
11
Philippe Coutinho
12
Marcelo
15
Paulinho
17
Fernandinho
19
Willian
(do 46')
22
Fagner Conserva Lemos
Pričuvni igrači
20
Roberto Firmino
46'
7
Douglas Costa
58'
8
Renato Augusto
73'
Trener
Tite
1
Thibaut Courtois
2
Toby Alderweireld
4
Vincent Kompany
5
Jan Vertonghen
6
Axel Witsel
7
Kevin De Bruyne
8
Marouane Fellaini
9
Romelu Lukaku
(do 87')
10
Eden Hazard
15
Thomas Meunier
22
Nacer Chadli
(do 83')
Pričuvni igrači
3
Thomas Vermaelen
83'
17
Youri Tielemans
87'
 
Trener
Roberto Martinez

Po prvi puta još od prvog Svjetskog prvenstva 1930. godine u polufinalu nećemo gledati ni Brazil ni Njemačku. Nakon što je Elf ispao još u grupnoj fazi, Brazil je natjecanje zaključio u četvrtfinalu, bolja je bila Belgija s 2:1. Tako je Selecao i na četvrtom uzastopnom Svjetskom prvenstvu natjecanje zaključio porazom od europske reprezentacije.

Slika 3 od 3.
Foto: EPA

Belgija je odigrala odličnu utakmicu od početka do kraja i apsolutno zasluženo stigla do pobjede. Tako je nakon velikog preokreta protiv Japana razinu igre podignula na još jednu razinu više.

Od samog početka bilo je vrlo zanimljivo u Kazanju kao što se moglo i očekivati. U 8. minuti Brazil je imao sjajnu priliku nakon kornera. Miranda je glavom prebacio za Thiaga Silvu kojeg kao da je lopta iznenadila pa ju nije uspio dobro zahvatiti. Iz neposredne blizine pogodio je stativu.

Gol je visio u zraku, a stigao je pet minuta kasnije na drugoj strani. Dočekala je Belgija jedan ubačaj iz kuta, a loptu je u vlastitu mrežu nespretno skrenuo Fernandinho.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Već u prvom sljedećem napadu Brazil je mogao izjednačiti, Neymar je uposlio Gabriela Jesusa čiji je udarac blokiran u posljednji trenutak. Četiri minute kasnije udarac je isprobao Coutinho, ali pucao je ravno u belgijskog vratara.

Nakon nešto više od pola sata igre vratio, u jeku brazilske inicijative, Belgija je povukla odličnu kontru. Romelu Lukaku dugo je vukao loptu, a zatim proigrao Kevina De Bruynea koji sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora matirao Alissona.

Slika 2 od 2.
Foto: EPA

U 37. minuti odlična prilika za Brazilce, pucao je ponovno Coutinho, bio je to puno bolji udarac, ali ponovno je na mjestu bio Thibaut Courtois. Četiri minute kasnije, na drugoj strani, pucao je De Bruyne iz slobodnog udarca, no brazilski vratar odbija u korner.

Ušao je Roberto Firmino na otvaranju drugog poluvremena, a Brazil je još jače pritisnuo. Tražio je u 56. minuti najstrožu kaznu nakon kontakta između Vincenta Kompanyja i Gabriela Jesusa, no Milorad Mažić odmahnuo je rukom i nakon pregledavanja snimke na vrlo dvojbenu situaciju.

Šest minuta kasnije Belgija je mogla dodatno urušiti brazilske nade o preokretu. Ponovno je odlično istrčala kontru, De Bruyne je proigrao Edena Hazarda koji puca malo pored desne stative.

Obrana Belgije popustila je u 76. minuti, sjajno je vanjskom ubacio Coutinho i pogodio Renata Augusta koji glavom skreće loptu u mrežu. Strijelac je u igru ušao tek tri minute ranije.

Još nekoliko solidnih pokušaja imao je Brazil, ali nije uspio doći do pogotka. Najbliže golu bio je Neymar u četvrtoj minuti sudačke nadoknade kada je njegov udarac sjajno obranio Courtois.

SP 2018., završnica

četvrtfinale

Urugvaj0:2Francuska
Brazil1:2Belgija
Švedska0:2Engleska
Rusija3:4 **Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SP 2018., završnica

četvrtfinale

Urugvaj0:2Francuska
Brazil1:2Belgija
Švedska0:2Engleska
Rusija3:4 **Hrvatska

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!