Tenis

Sjajan meč prekinut nakon što je Đoković poveo s 2:1

Jan Šneler • subota, 14.07.2018.
Sjajan meč  prekinut nakon što je Đoković poveo s 2:1
Foto: EPA

Zbog pravila u Wimbledonu, polufinalni meč Novaka Đokovića i Rafaela Nadala prekinut je u ponoć te će se nastaviti u 14 sati...

Meč Kevina Andersona i Johna Isnera trajao je više od šest i pol sati te su Novak Đoković i Rafael Nadal tek iza 21 sat krenuli u svoj polufinalni okršaj. Bilo je prilično jasno da će meč trajati daleko duže od posljednjeg trenutka kada se u danu smiju igrati mečevi na Wimbledonu.

Trenutni rezultat je 2:1 u setovima za Đokovića i tenisači kreću u nastavak od četvrtog seta. Prvi na servisu bit će Nadal koji ima za čime žaliti u trećem setu. Prvi set pripao je srpskom tenisaču koji je puno bolje odradio ulazak u meč. Servis je bio dobar, imao je odgovore na Nadalove pokušaje i sa 6:4 je okončao prvi set.

U drugom setu mogli smo gledati pregršt prevrata i prilika, no sretniji i koncentriraniji ipak je bio Španjolac. Đoković je imao čak sedam break lopti, no uspio je iskoristiti samo jednu. Nadal je slavio sa 6:3. Posljednji set koji se igrao prije ponoći nije donio niti jednu break loptu. Tenisači su bili sigurni na servisu. S druge strane, tie-break je bio fantastičan.

Gledali smo sjajan tenis, nekoliko perfektno izvedenih drop shot udaraca i poteza kakvih samo najbolji tenisači mogu izvesti. Nadal je imao tri set lopte i odličnu priliku kada je vodio 7:6 i imao servis. Đoković se uspio vratiti i s 11:9 zaključiti 13. igru te povesti s 2:1 u setovima.

Od 14 sati nas očekuje nastavak odličnog meča i uvjereni smo kako će ovaj dvoboj potrajati još neko vrijeme. Nadal će imati vremena smiriti se i polako krenuti u nastavak polufinala. S druge strane, Đoković će iznimno motiviran nastaviti sa sjajnom igrom. Nakon teškog perioda, prolazak u finale bio bi sjajan rezultat.

Wimbledon, polufinale (m):
Novak Đoković (Srbija, 12) - Rafael Nadal (Španjolska, 2) 6:4 3:6 7:6(9)* *nastavak slijedi u 14 sati

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!