SP 2018., završnica, Za 3. mjesto, 14.07.2018, 16:00 h, St. Peterburg, St. Peterburg Arena
Suci: Alireza Faghani (Iran), Reza Sokhandan (Iran), Mohammadreza Mansouri (Iran)
Belgija
Belgija
Thomas Meunier 4'
Eden Hazard 82'
2:0(1:0) Engleska
Engleska

VIDEO: Povijesni uspjeh Belgije, Meunier i Hazard donijeli treće mjesto

Dario Dodić • subota, 14.07.2018.
VIDEO: Povijesni uspjeh Belgije, Meunier i Hazard donijeli treće mjesto
Foto: EPA

Reprezentacija Belgije osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu. U utakmici protiv Engleske pokazali su nešto više želje i htijenja i na kraju uzeli medalju...

Belgija
Engleska
Belgija
Engleska
1
Thibaut Courtois
2
Toby Alderweireld
4
Vincent Kompany
5
Jan Vertonghen
6
Axel Witsel
7
Kevin De Bruyne
9
Romelu Lukaku
(do 60')
10
Eden Hazard
15
Thomas Meunier
17
Youri Tielemans
(do 78')
22
Nacer Chadli
(do 39')
Pričuvni igrači
3
Thomas Vermaelen
39'
14
Dries Mertens
60'
19
Mousa Dembele
78'
Trener
Roberto Martinez
1
Jordan Pickford
3
Danny Rose
(do 46')
4
Eric Dier
5
John Stones
6
Harry Maguire
9
Harry Kane
10
Raheem Sterling
(do 46')
12
Kieran Trippier
16
Phil Jones
17
Fabian Delph
21
Ruben Loftus-Cheek
(do 84')
Pričuvni igrači
19
Marcus Rashford
46'
7
Jesse Lingard
46'
20
Dele Alli
84'
Trener
Gareth Southgate

Sve osim jedne utakmice odigrane su na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. U dvoboju za treće mjesto reprezentacija Belgije pokazala je malo više i s 2:0 stigla do pobjede protiv Engleske. I najvećeg uspjeha u povijesti reprezentacije.

Od prve minute izgledalo je kao da Belgijci žele to treće mjesto više od Engleza. I jedni i drugi izgledali su ispuhano, potrošeno i psihički i fizički nakon polufinala, ali Belgija je ušla konkretnije u susret i to vrlo brzo konkretizirala.

Slika 2 od 2.
Foto: EPA

U samo nekoliko poteza lopta je od Courtoisa stigla do napada i rezultirala pogotkom. Lukaku je gurnuo loptu na lijevu stranu do brzonogog Chadlija, on je proslijedio oštro u sredinu, na natrčalog Thomasa Meuniera, koji bježi Roseu i matira Pickforda za vodstvo Belgije.

Postao je Meunier čak deseti različiti igrač Belgije koji je postigao gol za Belgiju na ovom SP-u, što je ujedno i najbolji učinak bilo koje reprezentacije u povijesti natjecanja (izjednačeni s Francuskom 1982. i Italijom 2006.). Samo tri minute i 37 sekundi trebalo je Belgiji za gol - najbrži je to pogodak nekog belgijskog nogometaša na SP-u, ujedno i najbrži koji je Engleska primila.

Iako Englezi nisu izgledali dobro u prvom dijelu imali su veliku sreću što Lukaku nije bio u golgeterskom raspoloženju. De Bruyne i Hazard bili su sjajni, pokretali sve belgijske napade, ali je Lukaku protratio nekoliko izglednih prigoda.

Činilo se da mladi Englezi nemaju šanse, no u drugom su dijelu zaigrali puno bolje, s puno više žara, kao da im nije svejedno hoće li biti četvrti ili treći. Najbolju priliku kreirali su u 70. minuti. Sjajan dupli pas odigrali su Rashfrod i Dier, potonji izbija pred Courtoisa i u maniri rasnog strijelca lagano prebacuje loptu preko belgijskog vratara - činilo se da je Engleska u egalu, a onda se niotkuda stvorio Alderweireld i s crte očistio loptu.

Pritiskali su Englezi, ali nisu uspjeli postići gol, a ubrzo je stigla i kazna s belgijske strane, ali prije toga treba spomenuti još jednu lijepu priliku Belgije. Fenomenalnu akciju složili su Belgijci u 80. minuti, kontru su povukli De Bruyne i Mertens, na kraju Mertens s lijeve strane prebacuje na desnu, na volej Meuniera, sjajno jednom rukom brani Pickford.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Dvije minute kasnije pomoći nije bilo za Engleze. De Bruyne gura u prostor loptu za Hazarda, a ovaj hladnokrvno poentira u bliži kut engleskog gola, za potvrdu trećeg mjesta i povijesnu medalju.

Sve je gotovo, samo je još jedna utakmica pred nama. Neka 64. dvoboj pripadne Hrvatima.

SP 2018., završnica

za 3. mjesto

Belgija2:0Engleska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2018., završnica

za 3. mjesto

Belgija2:0Engleska

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!