Tenis

Ivo Karlović spasio meč-loptu pa preokretom izbacio sedmog nositelja Newporta

Dario Dodić • utorak, 17.07.2018.
Ivo Karlović spasio meč-loptu pa preokretom izbacio sedmog nositelja Newporta
Foto: FaH

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u osminu finala travnatog turnira u Newportu svladavši nakon gotovo dva i pol sata igre sedmog nositelja turnira Australca Alexa De Minaura...

Doktor Ivo Karlović plasirao se u osminu finala ATP turnira u Newportu nakon što je u prvom kolu nakon gotovo dva i pol sata igre svladao sedmog nositelja turnira i 68. igrača svijeta Alexa De Minaura.

Australac je već u četvrtoj igri prvog seta stigao do breaka protiv Karlovića, ali vratio se Ivo u sedmom gemu i dogurao do tie-breaka. Ipak, dvama mini-breakovima do prvog seta stiže De Minaur.

U drugom su setu oba tenisača čvrsto držala servis, opet se igrao tie-break i opet ga je bolje otvorio Australac. Odmah dolazi do mini-breaka, ali brzo se vraća Karlović, a zatim uzima još dva mini-breaka i sa 7:3 u pripetavanju dolazi do izjednačenja u setovima.

U trećem smo setu gledali dramu. Bliže je pobjedi bio De Minaur, u desetom gemu, na Karlovićevom servisu, imao je meč-loptu, ali Ivo drugim servisom to spašava, uzima gem, a zatim u idućem dolazi i do breaka. Slomio se tu Australac, Karlović sa 7:5 prolazi dalje, na megdan Dudiju Seli.

Karlović je za pobjedu ispucao 19 as-servisa.

ATP Newport, 1. kolo:
Ivo Karlović (HRV) - Alex De Minaur (AUS, 7) 6:7(2), 7:6(3), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!