Vodeni sportovi

Barakude nisu bile prave, Srbija se osvetila za Svjetsko prvenstvo i otišla u finale

Dario Dodić • četvrtak, 26.07.2018.
Barakude nisu bile prave, Srbija se osvetila za Svjetsko prvenstvo i otišla u finale
Foto: EPA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije se uspjela plasirati u finale Europskog prvenstva u Barceloni. Izabranici Ivice Tucka nisu bili na pravoj razini protiv Srbije, koja se osvetila Barakudama za poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva...

Hrvatski vaterpolisti nisu se uspjeli plasirati u finale Europskog prvenstva u Barceloni. Reprezentacija Srbije osvetila se Barakudama za poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva i danas posve zasluženo s 9:7 izborila finale Eura.

Posve zasluženo. Hrvatska nije izgledala dobro, nije to bilo ni izbliza dovoljno za Srbiju. Prava je to šteta jer ni Srbi nisu impresionirali, ali kad ne iskoristiš devet igrača više zaredom, nemaš što tražiti u finalu.

Nervozno i obrambeno loše ušli su izabranici Ivice Tucka u polufinali ogled sa Srbijom. Lijepu akciju složili su Srbi s igračem više za prvo vodstvo - zabio je Jakšić, ali ekspresno odgovara Ante Vukičević, jedan od dvojice raspoloženih Hrvata.

Držali su se Hrvati do 2:2, a onda je Srbija stisnula gas i četvrtinu završila s prednošću 5:3. Šteta što Vukičević nije pogodio u zadnjem napadu s igračem više - blokirala ga je srpska obrana.

Proradila je obrana u drugoj dionici igre, ali je posve stao napad. Tek jedan gol zabili su Hrvati, srećom i Srbe su limitirali na samo jednu realizaciju u ofenzivi. Bijač je odigrao dobru četvrtinu, držao Hrvate na životu, ali ni to nije pomoglo. Posebno je nervozan bio Fatović, u jednoj situaciji šakom je udario Filipovića, to su mu suci oprostili (vjerojatno nisu vidjeli), ali ubrzo je nakon okršaja s Ćukom zaradio crveni karton. Srećom po Barakude, pocrvenio je i trostruki strijelac Srbije.

Ljut je na svoje igrače bio Ivica Tucak, pozivao na pravu igru, tražio da ne bude "indijanštine", ali nije pomoglo.

Nisu pomogle niti loše sudačke odluke. Ne može se reći da su suci zakidali jednu stranu, jednostavno se loše sudilo što je utjecalo na kvalitetu igre, u tome se Hrvatska nije dobro snašla. Tako je i Tucak, ni kriv, ni dužan, nakon što je klupa Hrvatske prigovorila jednoj nebuloznoj odluci u trećoj četvrtini zaradio isključenje zbog čega je posve izgubio živce.

Vođenje momčadi preuzeo je Smodlaka, pri rezultatu 7:5 za Srbiju. Uspjeli su Hrvati u idućem napadu obraniti igrača više, ali Srbija dobiva novog igrača više i odlazi na 8:5. Vukičević još jednom vraća Hrvatsku u igru golom s prilično neočekivano dodijeljenog peterca, ali nije pomoglo.

Mandić krasno zabija za 9:6 tri minute prije kraja, Vukičević je krasno zabio za 9:7, ali više od toga Hrvatska igrom nije zaslužila, Srbija ide u finale.

Vukičević je s tri gola predvodio Barakude, a jedini koji je uz njega dobio prolaznu ocjenu bio je Andro Bušlje, koji je bio na stopostotnoj realizaciji, postigao je dva gola. Po jedan su zabili Joković i Vrlić.

Srbiju su do pobjede sa po tri gola vodili Mandić i Ćuk, po jedan su zabili Jakšić, Prlainović i Mitrović.

Europsko vaterpolsko prvenstvo, polufinale:
Hrvatska - Srbija 7:9 (3:5, 1:1, 1:1, 2:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10826.07.2018. u 22:57
    Loren nije udario Filipovica, nego je potonji dobro izglumio udarac, tacno se vidi iz najblize kamere. Fico je majstor provokacije, tako je izbacio Dobuda u onoj utakmici gdje je stvarno dobio udarac u lice. Loren je na zalost morao platiti danak neiskustvu, a nije da nije vec igrao u takvim... [više na forumu]
    narada108