Nogomet

Kopić: "Pokazali smo kako smo kvalitetnija momčad i vjerujem da ćemo uspjeti izboriti prolazak dalje"

Petar Jenjić • četvrtak, 26.07.2018.
Kopić: "Pokazali smo kako smo kvalitetnija momčad i vjerujem da ćemo uspjeti izboriti prolazak dalje"
Foto: FaH

Željko Kopić nakon utakmice osvrnuo se na igru svoje momčadi ističući kako vjeruje da će u uzvratu uspjeti izboriti prolazak dalje. Posebno se osvrnuo na vratara Josipa Posaveca koji je već donio dodatnu kvalitetu, kao i na Antu Palaversu koji je kao 18-godišnjak krenuo od prve minute...

Trener Hajduka Željko Kopić nakon utakmice je kazao kako žali za još ponekim pogotkom, ali da je momčad pokazala kvalitetu više.

"Imali smo dosta problema s tempom na loptu u prvom poluvremenu. Nismo okretali strane, niti previše kreirali. I zbog terena smo previše lopte usmjeravali prema natrag jer smo htjeli poneko sigurno dodavanje, ali to je omogućilo Slaviji da bude obrambeno stabilnija. U drugom dijelu u igru smo uveli Saida da čuva loptu i da budemo opasniji, a zatim i Bašića. Protivnik je malo pao kondicijski i sigurno smo mogli postići još poneki gol u drugom poluvremenu. Pokazali smo kako smo kvalitetnija momčad i vjerujem da ćemo uspjeti izboriti prolazak dalje."

"Kada igrate protiv defenzivnog protivnika, morate preuzeti određeni rizik, a još nismo imali brži i kvalitetniji protok lopte. Ipak, u drugom poluvremenu i to smo uspjeli popraviti", dodao je Kopić, a zatim i odgovorio hoćemo li gledati bolji Hajduk u uzvratu: "Vidjet ćemo hoće li oni igrati defenzivnije pa čekati završnicu utakmice, ali mislim da će tamo biti bolji teren, a oni malo otvoreniji te da ćemo uspjeti ostvariti dobar rezultat."

Odlazak Radoševića

Osvrnuo se Kopić i na odlazak Josipa Radoševića u danski Brondby.

"Radošević je bio jedan od glavnih igrača, a već sam rekao kako klub ima svoje potrebe i da će zbog tih potreba biti i izlaznih transfera. Vjerojatno će ih biti još, a i to je odgovor na veliki broj igrača na pripremama. Josipu hvala na svemu i želim mu puno sreće u nastavku karijere."

Teren nikako nije bio u dobrom stanju, a Kopić se posebno osvrnuo i na taj segment ističući kako se nitko ne pita na kakvom se travnjaku igralo ako trener ode iz kluba.

"Trener uvijek svoju glavu nosi u torbi. Dosta je stvari koji bih volio da budu bolje, ali ideš s klubom iz jedne situacije u drugu i nastojiš izvući najbolje što možeš. Znamo da je Poljud mjesto gdje dođe 26 tisuća ljudi koji žele gledati kvalitetan nogomet, a za to ipak treba ispuniti preduvjete koji nisu ispunjeni. Trebamo vjerovati kako će teren s vremenom biti sve bolji."

Od prve minute krenuo je 18-godišnji Ante Palaversa za kojeg tvrdi kako nije odigrao spektakularno, ali sasvim dobro za početak.

"Bilo mi je bitno da pred svojim navijačima osjeti i da pošalje poruku svim mladim igračima da ne prodajemo priče nego da o njima vodimo računa. Bio je rezerviran, previše je odigravao prema natrag, ali funkcionirao je u sustavu i to je bio sasvim dobar početak za igrača njegovih godina. Mislim kako ga na Poljudu očekuje još puno lijepih utakmica."

U nekoliko navrata Hajduka je spašavao novi vratar Josip Posavec.

"Posavec je doveden da bude jedan od nositelja kvalitete. Zadovoljan sam njegovim odnosom i radom, a već je današnjom utakmicom pokazao kako je njegov dolazak veliki plus", zaključio je Kopić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!