Zimski sportovi

Medveščak u sezonu ulazi s novim trenerskim timom

Sportnet • ponedjeljak, 30.07.2018.
Medveščak u sezonu ulazi s novim trenerskim timom
Foto: FaH

Aaron Fox, dosadašnji sportski direktor, a nekoć i sam igrač Medveščaka, ove će sezone voditi momčad zagrebačkih Medvjeda...

Naime, uz to što je sportski direktor, Fox preuzima i poziciju glavnog trenera. U Foxovom trenerskom timu bit će i dosadašnji glavni trener Douglas Bradley kao pomoćni trener, Carter Beston kao asistent, trener golmana Petar Skrablj, te nekadašnji igrač Medveščaka Marcel Rodman kao Foxov savjetnik za hokejske operacije, ali i trenerski asistent.

S Foxom smo porazgovarali o novom profesionalnom izazovu, razlozima nove organizacije unutar trenerskog tima, suradnicima, momčadi te planovima u predsezoni i sezoni.

Predstavite nam na koji način će trenerski stožer biti organiziran iduće sezone. Tko je tko? I zašto ste odabrali te ljude za svoj tim?

"Ja postajem novi glavni trener. Doug Bradley se vraća kao drugi trener, a Carter Beston-Will kao pomoćni trener. Timu smo dodali i Marcela Rodmana. On se u organizaciju uključuje u dvostrukoj ulozi, bit će savjetnik i pomoćni trener. Njegova će uloga biti podrška Markuantoniju Beliniću, direktoru hokejskih operacija i meni u operativi, te podrška trenerskom stožeru."

Koji su razlozi za promjene u trenerskom stožeru i kako ste se odlučili prihvatiti ove nimalo lake zadaće koju preuzimate od Douglasa Bradleya?

"Mnogo smo interno razgovarali tijekom ovoga ljeta o pravom smjeru kojega bismo trebali slijediti po tom pitanju, te smo se kao tim dogovorili da je ovo najbolje za ukupnu organizaciju. Kada sam o tome raspravljao s Dougom Bradleyem, on se složio da bi to mogao biti veliki korak naprijed. Njemu je odnos kojega smo prošle godine imali na klupi i u radnom okružju bio jako ugodan, i obojica smo se složili da je najbolje da nastavimo ovako. Ne mogu ni poželjeti boljeg suradnika, niti za sebe niti za cjelokupnu organizaciju."

Ovo Vam neće biti prvi put na klupi Medveščaka. Imate iskustva iz protekle sezone kada ste asistirali Bradleyu, a jedno vrijeme ste i sami vodili momčad. Koji su vaši planovi, očekivanja, uopće neki osjećaj o svemu?

"Jedva čekam nove izazove. Okusio sam to prošle sezone i bilo mi je pravo zadovoljstvo doprinositi svakodnevnim naporima. Zbližio sam se s igračima i uveo neke stvari za koje vjerujem da će nam pomoći da budemo uspješniji. Moja su očekivanja – dati cijelog sebe ovom poslu i znam da će nam to donijeti uspješnu sezonu."

Vi ste također i skautirali igrače. Kako vidite momčad u idućoj sezoni?

"Sviđa mi se kako se tim sklapa. Bit će lijepo imati dobru jezgru povratnika. Uspjeli smo zadržati našeg najboljeg igrača Oldena, što je veliki korak u pravom smjeru za nas. Oduševljen sam i novim pojačanjima. Dodali smo dvojicu dvostranih veterana u obrani, Manaviana i Sauvea, zatim Hardya koji jedva čeka dokazati da može biti solidan napadač u ovoj ligi. Mislim da i naprijed imamo nekoliko vrsnih napadača, uz našeg kapetana koji se vraća, planiramo dodati još dva vrhunska napadača veterana, uz nekoliko mlađih igrača kao što su Sylvestrea i Armstronga, koji će se boriti za važniju ulogu. Sve to omogućit će nam start sa solidnim rosterom i dati nam prostora da se pojačamo gdje to bude potrebno."

Što možemo očekivati od iduće sezone u pogledu samog kluba i vaše momčadi, ali i u pogledu samog EBEL prvenstva?

"Naš je cilj pobjeđivati i izboriti neko od prvih 6 mjesta u prvom krugu. Sigurni smo da smo okupili odlične ljude. Imat ćemo dobru mješavinu veterana i mlađih igrača. Svi su gladni pobjeda. Pojačali smo se snažnijim igračima, koji istovremeno odlično kližu. Svakome ćemo biti težak protivnik. Želimo biti tim koji igra agresivno i brzo. Drugi nek se brane. Ključno će biti i to da naši vratari otpočetka budu dobri, tako da možemo u igru krenuti kako treba i diktirati naš stil. To je lako ako se utakmice počnu kako treba i ako se ne igra zatvoreno. Idemo u doigravanje, a nakon toga se nadam da ćemo naše rezultate podići na novu razinu i vidjeti što će se dogoditi."

Marcel Rodman vraća se u Medveščak u novoj ulozi. Kako ste se odlučila pozvati ga u svoj trenerski stožer?

"Marko Belinić i ja smo tražili nekoga tko može biti od koristi i u uredu, a i trenerskom stožeru, a Marcel je planirao završiti karijeru, pa ta odluka nije bila teška. On ima izvrsne rezultate u igračkoj karijeri i gomilu iskustva, a možemo ga također koristiti u različitim situacijama. On može podržati poslovanje jer govori jezik, a bit će i odlična spona između igrača i administracije. Svi koji poznaju Marcela znaju koliko će se on truditi i što može donijeti klubu. Jako nas veseli što će biti dio našeg tima."

Podijelite s nama neke informacije i detalje o predsezoni. Koji je glavni cilj koji ste si zacrtali za predsezonu i što u tom razdoblju očekujete od momčadi?

"Mislim da će naš glavni cilj u predsezoni biti stvaranje identiteta, a onda implementiranje i nametanje stila kojim želimo igrati. Cilj nam je da svaki dan budemo sve bolji i da gradimo igru kako se bude približavao 14. rujna. Drugi važan cilj u predsezoni je izbjeći ozljede. Želimo da tim bude kompletan na prvoj utakmici i da dečki budu spremni na borbu. Očekujem žestoko interno nadmetanje i mislim da ove godine imamo bolji tim u kojemu su svi željni dokazivanja."

Protekle sezone, a i prethodnih sezona, bilo je dosta promjena na poziciji golmana. Koja su očekivanja od novog golmanskog dvojca – Rosandića i Fernstroma, za iduću sezonu?

"Linus Fernstrom dolazi iz druge najjače europske lige u kojoj je odigrao preko 100 utakmica. Uz njegovu veličinu i način na koji se kreće, siguran sam da će nam biti vrlo koristan. Što se tiče Vilija, očekujemo da nastavi svoj razvoj. Prošla mu je godina bila izvrsna, svaki put kad je igrao imali smo priliku pobijediti. Nadamo se da će tako nastaviti i u ovoj sezoni."

Autor: MDVPRess/RV

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!