Tenis

Rafael Nadal ipak prejak za mladog Grka, nakon osvajanja Toronta otkazao nastup u Cincinnatiju

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.08.2018.
Rafael Nadal ipak prejak za mladog Grka, nakon osvajanja Toronta otkazao nastup u Cincinnatiju
Foto: EPA

Rafael Nadal četvrti put osvojio je Rogers Cup, ovaj put finalnom pobjedom protiv Stefanosa Tsitsipasa. Nadalu je to ukupno 80. titula u karijeri, a ostvarena je na 20. Tsitsipasov rođendan...

Rogers Cup četvrti put završio je pobjedom Rafaela Nadala. Nakon 2005., 2008. i 2013. godine, Nadal je još jednom osvojio ovaj prestižni turnir.

Ove godine u finalu je igrao protiv Stefanosa Tsitsipasa, slavljenika koji je proslavio 20. rođendan i nije si poklonio titulu. Nadal nije imao milosti i u vrlo dobrom meču stigao je do pobjede u dva seta.

Ovo je drugi put ove godine da je Nadal zaustavio Tsitsipasa u finalu, u Barceloni je također bio bolji, a Nadalu je ovo prvi ovogodišnji turnir koji je osvojio, a da nije igran na zemljanoj podlozi.

20-godišnji Grk prvi set izgubio je s glatkih 6:2, ali u drugom je pružio puno jači otpor, imao i set loptu te pao tek u tie-breaku.

Nadal je u drugom setu break imao od početka, ali Tsitsipas se nije predao i vratio se kod 5:4 da bi poveo sa 6:5 i imao 30:40. Nadal se izvukao i nakon toga u tie-breaku sa 7:4 stigao do pobjede.

"Da ste mi rekli prije dva tjedna da ću osvojiti ovaj turnir, ne bih vjerovao. Ovo je sjajan način za otvaranje sezone na tvrdoj podlozi, osvajanje turnira u Torontu je velika stvar. Ovo je vrlo važan turnir za mene i jako sam sretan", istaknuo je Nadal.

Nakon finalne pobjede, Nadal je objavio kako se povlači s turnira u Cincinnatiju i neće na njemu nastupiti.

Toronto, finale:
Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Stefanos Tsitsipas (Grčka) 6:2, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!