Tenis

Borna Ćorić nije izdržao, Kyrgios slavio u tri seta

Branimir Korać • četvrtak, 16.08.2018.
Borna Ćorić nije izdržao, Kyrgios slavio u tri seta
Foto: EPA

Borna Ćorić nije uspio proći u treće kolo turnira u Cincinnatiju. U drugom kolu igrao je protiv Nicka Kyrgiosa i nakon velike borbe upisao je poraz u tri seta...

Hrvatski tenisač Borna Ćorić upisao je poraz u drugom kolu turnira u Cincinnatiju. Nick Kyrgios bio je uspješniji u neizvjesnom meču koji je otišao u tri seta.

Ćorić je odigrao briljantan drugi set u kojem je za 25 minuta pomeo Kyrgiosa, ali u trećem je Australac ponovno proradio i uzeo set na svoju stranu.

Prvi set protekao je u izjednačenoj igri u kojoj je jedino Ćorić u jednom gemu ušao u manju krizu. Dogodilo se to u sedmom gemu u kojem je Kyrgios imao dvije break prilika, ali ostale su neiskorištene. Set je došao do tie-breaka u kojem je Australac bio bolji i sa 7:1 stigao do prednosti.

Drugi set ponudio je potpuno drugačiju sliku. Kyrgios je griješio, Ćorić igrao odlično i kažnjavao te pogreške te sa 6:0 izborio treći set.

U trećem setu Kyrgios se vratio, zaigrao kudikamo bolje nego u drugom i situacija se počela mijenjati. U četvrtom gemu Ćorić je ispustio 40:15, Kyrgios došao do break lopte i oduzeo mu servis. Kod 4:2 Borna je imao 30:40 i priliku za povratak, nije ju iskoristio i Australac je otišao do pobjede.

Australac je pogodio 16 aseva uz 64 posto ubačaja prvog servisa, Borna nije bio toliko precizan iako je osvojio više poena na reternu.

U trećem kolu Australca očekuje dvoboj protiv Juana Martina del Potra ili Hyeona Chunga.

Cincinnati, drugo kolo:
Nick Kyrgios (Australija, 15) - Borna Ćorić (Hrvatska) 7:6(1), 0:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!