Ostali sportovi

Najbolji hrvatski vozač BMX-a odličan šesti na prestižnom Nitro World Gamesu

Sportnet • ponedjeljak, 20.08.2018.
Najbolji hrvatski vozač BMX-a odličan šesti na prestižnom Nitro World Gamesu

Na prestižnom BMX natjecanju hrvatski vozač Marin Ranteš ostvario je odlično šesto mjesto u konkurenciji najboljih vozača svijeta...

Najbolji hrvatski vozač BMX-a Marin Ranteš, na svom prvom Nitro World Gamesu koji je vozio u životu ostvario je odlično šesto mjesto u Visti u Kaliforniji. Zanimljivost oko Nitro World Games je da se na njega može doći samo s pozivnicom i dolaze samo najbolji vozači svijeta. Također, to je i najgledanije BMX natjecanje ikada. Ovogodišnji Nitro World Games zabilježio je gledanost od nekoliko milijuna ljudi.

Marin je vozio u konkurenciji 23 vozača i kvalificirao se u polufinale kao deseti od 12 vozača. Polufinalnu vožnju vozio je nikad spremniji, no otegotna okolnost mu je što je uvijek vozio u skate parku, nikad do sada nije imao priliku voziti u bowlu. Unatoč tome, Marin je vožnju odvezao gotovo besprijekorno i plasirao se među šest finalista.

"Kako sam ja bio jedini vozač od nas 23 koji nikada nije vozio bowl, rijetko tko je vjerovao da ću se uopće plasirati u polufinale, a o finalu nismo mogli niti sanjati. Kada sam se plasirao u finale odlučio sam dati svoj maksimum kako bih pokazao što znam. Sve najbolje trikove nisam uspio odvoziti u jednoj vožnji, ali sam ih rasporedio u tri vožnje. Napravio sam 360 triple tailwhip, 720 tailwhip, flair tailwhip koje sam izveo besprijekorno, no kako trikove nisam izveo u jednoj već u tri vožnje smjestilo me na šesto mjesto od 23 vozača, što je za mene iznimno dobro", rekao je Marin Ranteš.

Marin upravo leti za Holly Springs u Sjevernu Carolinu gdje će narednih dva tjedna trenirati kod najboljeg vozača svijeta Daniela Dhersa, a vozači će se skupa pripremati i za kvalifikacije za nadolazeće Olimpijske igre u Tokiu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!