Tenis

Ždrijeb US Opena: Čilić protiv Copila, Ćorić na iskusnog Nijemca

Petar Jenjić • petak, 24.08.2018.
Ždrijeb US Opena: Čilić protiv Copila, Ćorić na iskusnog Nijemca
Foto: EPA

Na održanom ždrijebu posljednjeg Grand Slama sezone odlučeno je kako će Marin Čilić igrati protiv Rumunja Mariusa Copila, dok će Borni Ćoriću protivnik biti Nijemac Floriana Mayera...

Marin Čilić postavljen je za sedmog nositelja na posljednjem Grand Slamu sezone US Openu. U prvom će kolu igrati protiv Rumunja Mariusa Copila s kojim je igrao dva puta. Prvi meč, prije šest godina, dobio je Rumunj, a u drugom je bio bolji hrvatski tenisač koji je slavio prošli tjedan u Cincinnatiju.

Borna Ćorić igra protiv Floriana Mayera s kojim do sada nikada nije igrao. Što se tiče ostatka muškog ždrijeba, Rafael Nadal igrat će protiv Davida Ferrera, Roger Federer odmjerit će snage s Japancem Yoshihitom Nishiokom, a Novak Đoković s Martonom Fucsovicsem. Iz prvog kola još vrijedi izdvojiti dvoboj Stana Wawrinke i Grigora Dimitrova.

U ženskom dijelu turnira Petra Martić igrat će protiv Lucije Šafarove, dok će Donna Vekić odmjeriti snage s Anastasijom Sevastovom koja je postavljena za 19. nositeljicu. Jani Fett preostala je još jedna pobjeda za ulazak u glavni ždrijeb.

Braniteljica naslova Sloane Stephens igra s Ruskinjom Jevgenijom Rodinom, dok je prva nositeljica Simona Halep za protivnicu dobila Kaie Kanepi iz Estonije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!