Tenis

Kreće US Open, troje hrvatskih predstavnika u trećim mečevima dana

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.08.2018.
Kreće US Open, troje hrvatskih predstavnika u trećim mečevima dana
Foto: EPA

Prvog dana glavnog ždrijeba US Opena u akciji će biti troje hrvatskih predstavnika. Svo troje nastupit će u trećim mečevima dana...

Pred nama je i posljednji Grand Slam turnir sezone, parovi prvog kola poznati su već nekoliko dana, a hrvatski predstavnici prvog dana pokušat će upisati željene rezultate i izboriti drugo kolo. Najlakši posao trebao bi imati Borna Ćorić.

Četiri iznimno zanimljiva dvoboja očekuju nas na Arthur Ashe stadionu, središnjem terenu u New Yorku gdje program otvaraju Stanislas Wawrinka i Grigor Dimitrov. Nekada bi to bio par za drugi tjedan na Grand Slamu, ali danas se sastaju već u prvom kolu.

Odmah nakon njih na teren izlaze Svetlana Kuznjecova i Venus Williams, zatim i druga sestra Williams protiv Magde Linette dok program zatvaraju veliki prijatelji Rafael Nadal i David Ferrer. Sve redom igrači i igračice koje su u nekom dijelu karijere bili u Top 5 svjetskog tenisa, izuzev Poljakinje Linette.

Donna Vekić igrat će na terenu broj 17 treći meč dana s Anastasijom Sevastovom. U prvom meču igraju Jack Sock i Guido Andreozzi, a nakon njih Garbine Muguruza i Shuai Zheng. Teško je za procijeniti kada bi Vekić vremenski mogla na teren, ali ako prva dva meča ne budu baš maratonska, njezin nastup može se očekivati između 21 i 22 sata.

Borna Ćorić također igra treći meč dana protiv Floriana Mayera koji ide prema mirovini, a prije njih na teren broj sedam izaći će Jennifer Brady i Irina Begu te Jason Kubler i Roberto Bautista Agut.

Treći meč dana igra i Petra Martić, ali ona bi mogla najkasnije od hrvatskih predstavnika na teren. Naime igrat će na terenu broj devet nakon dva muška singla i to dvoboja Caspera Ruuda i Guida Pelle te Aljaža Bedenea i Nikoloza Basilašvilija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!