Nogomet

Bit će zanimljivo: Dinamo ide na Anderlecht, Fenerbahče i Spartak Trnavu

Jan Šneler • petak, 31.08.2018.
Bit će zanimljivo: Dinamo ide na Anderlecht, Fenerbahče i Spartak Trnavu
Foto: FaH

Održan je ždrijeb grupne faze Europske lige u Monte Carlu, a jedini hrvatski predstavnik, zagrebački Dinamo, saznao je svoja tri protivnika...

Iako Dinamo nije uspio u naumu da uđe u Ligu prvaka, vjerujemo kako zagrebačkim Modrima niti nastup u Europskoj ligi neće teško pasti. Na netom održanom ždrijebu u Monte Carlu, Dinamo je saznao svoje sljedeće protivnike u grupnoj fazi Europske lige.

Iako je bilo i puno boljih opcija, Dinamo ne treba biti nezadovoljan ždrijebom. Modri su izvukli tešku, atraktivnu, ali svakako prolaznu skupinu. Iz prve jakosne skupine teško je Dinamo mogao dobiti boljeg protivnika od Anderlechta. S druge strane Fenerbahče je prilično zahtjevan protivnik, što zbog kvalitete, što zbog neugodnog domaćeg terena.

Iz posljednje jakosne skupine u grupu D došao je slovački prvak, Spartak iz Trnave. Iako su Slovaci izbacili poljsku Legiju i Olimpiju te došli blizu izbacivanja Crvene zvezde, protivnik poput ovog trebao bi biti po mjeri Dinamu.

Skupina je zanimljiva, nema tu nepobjedivih, međutim cilj ne bi trebao biti napuniti stadion i izgubiti već probati napraviti taj dodatni korak i proći u nokaut fazu. S obzirom da su protivnici većinom poznate momčadi, Dinamo neće imati problema s putovanjima i skautiranjem nepoznanica.

Prva utakmica na rasporedu je 20. rujna, dok će drugo kolo Dinamo igrati 4. listopada.

Ždrijeb Europske lige, grupna faza:
Skupina D
Anderlecht (Belgija)
Fenerbahče (Turska)
Dinamo (Hrvatska)
Spartak Trnava (Slovačka)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!