Tenis

Veliki povratak Marina Čilića, neiskorištene meč lopte, a onda ipak pobjeda

Petar Jenjić • nedjelja, 02.09.2018.
Veliki povratak Marina Čilića, neiskorištene meč lopte, a onda ipak pobjeda
Foto: EPA

Marin Čilić uspio se plasirati u osminu finala US Opena. Nakon pet setova i ukupno četiri sata borbe uspio je pobijediti Australca Alex De Minaura...

Veliku borbu u trećem kolu US Opena imao je Marin Čilić koji je nakon četiri sata igre i ukupno pet setova uspio doći do pobjede protiv Australca Alexa De Minaura.

Čak 59 neprisiljenih pogrešaka imao je hrvatski tenisač, ali ipak je uspio doći do pobjede sa 4:6, 3:6, 6:3, 6:4, 7:5. Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj, a Čilić će u osmini finala igrati protiv desetog nositelja Davida Goffina.

Bilo je to još jedno veliko čupanje živaca. De Minaur je dobio prva dva seta, no Čilić uzvraća istom mjerom. U posljednjem je setu imao vodstvo od 5:2 i čak šest meč lopti, međutim, nijednu nije uspio iskoristiti pa se njegov protivnik vratio do 5:5. Ipak, tu je i stao, Čilić je uspio iskoristiti ukupno osmu meč loptu i na protivnikom servis doći do pobjede.

Bolje je u sam meč krenuo hrvatski tenisač koji je s breakom poveo 2:0. Međutim, uzvraća Australac istom mjerom, a vrlo brzo radi i novi break, dolazi do vodstvo od 5:3 koje zadržava do kraja seta.

De Minaur je igrao jako dobro i koristio vrlo slabo Čilićevo izdanje. Dva je puta oduzeo servis hrvatskom tenisaču i poveo s 4:1. Prvi hrvatski reket uspio je vratiti jedan break zaostatka, ali samo zakratko. Australski tenisač uzvraća i dobiva set sa 6:3.

Treći set napokon je donio nešto bolju Čilićevu igru. Uspio je najbolji hrvatski tenisač s dva breaka doći do osvojenog seta. U četvrtom je setu zato bila dosta veća borba. Čilić nije dopustio nijednu break priliku, a uspio je iskoristiti tek sedmu u tom setu i izboriti odlučujući, peti.

US Open, 3. kolo:
Marin Čilić (7) - Alex De Minaur 4:6, 3:6, 6:3, 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.09.2018. u 11:02
    Bravo Marin! Lavovska borba. Slavene Pandža spavaš li mirno?
    Obrisan korisnik