Tenis

Del Potro slavio u tri seta, Ćorić bez četvrtfinala US Opena

Petar Jenjić • ponedjeljak, 03.09.2018.
Del Potro slavio u tri seta, Ćorić bez četvrtfinala US Opena
Foto: EPA

Borna Ćorić nije uspio proći u četvrtfinale US Opena. Protiv Juana Martina Del Potra hrvatski tenisač nije imao previše šanse, Argentinac je slavio u tri seta...

Nakon dobra tri nastupa Borna Ćorić nije stigao i do četvrtog na posljednjem Grand Slamu sezone. U osmini finala US Opena bolji je bio treći nositelj Juan Martin Del Potro.

Argentinac je stigao do druge pobjede u drugom međusobnom dvoboju, a noćas je slavio sa 6:4, 6:3, 6:1 nakon nešto više od dva sata igre. U cijelom meču igrao je jako dobro, posebno na vlastitom servisu, gdje je dopustio tek jednu break loptu.

U prvom je setu Argentinac do prvog breaka došao u četvrtom gemu kada je poveo s 3:1, međutim, Ćorić vrlo brzo uzvraća i svojom prvom i jednom šansom za oduzimanje servisa vraća se u set. Međutim, pokleknuo je pri zaostatku 5:4. Uspio je spasiti tri break, a ujedno i set lopte, no četvrtu nije.

Samo jednu break priliku mogli smo vidjeti u cijelom drugom setu, iskoristio ju je Del Potro za vodstvo 3:1 koje je sačuvao do kraja. Uspio je Ćorić, koji je pozvao medicinski time-out, u jednom gemu doći do 40:40, ali više od toga nije išlo.

Posljednji je set u potpunosti pripao Argentincu koji je tri puta oduzeo servis hrvatskom tenisaču te zaključio meč pobjedom.

US Opena, osmina finala:
Juan Martin Del Potro (3) - Borna Ćorić (20) 6:4, 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!