Zimski sportovi

Medveščak ostao na korak od osvajanja turnira u Szekesfehervaru

Sportnet • ponedjeljak, 03.09.2018.
Medveščak ostao na korak od osvajanja turnira u Szekesfehervaru
Foto: FaH

Domaćini Fehervar AV19 u mađarskom Szekesfehervaru bili su bolji od Medvjeda i upisali pobjedu 4:3 (2:1, 2:0, 0:2). Medvjedi su dobro otvorili utakmicu, ali Fehervar AV19 ipak je upisao minimalnu pobjedu...

Finalni susret međunarodnog memorijalnog turnira pogotkom za KHL Medveščak Zagreb otvorio je Sondre Olden u drugoj minuti. U nastavku prve trećine naš vratar Vilim Rosandić upisuje sjajne obrane, ali Anže Kuralt, uz asistenciju Koskirante, pronalazi put do mreže za izjednačenje. Fehervar koristi situaciju s igračem više i Tero Koskiranta u 16. minuti, nakon asistencije Tikkanena, zabija za vodstvo protivničke momčadi.

U drugom dijelu Fehervar kontrolira susret i dominira, ali se redaju i nova isključenja na obje strane. Prvo domaćini povećavaju svoju prednost zahvaljujući preciznosti Tamasa Sarpatkija za strijelca Csanada Erdelya, a Daniel Koger u 37. minuti podiže na 4:1.

U posljednju trećinu Medvjedi ulaze s tri gola zaostatka, ali Jordan Samules-Thomas smanjuje na 4:2 i Medvjedi nastavljaju loviti priključak. Medveščak u posljednje minute susreta ulazi s igračem više; u nastavku povlači golmana i pet sekundi prije kraja uspijeva doći na gol zaostatka zahvaljujući Antoninu Manavianu, ali Fehervar AV19 na domaćem terenu slavi minimalnu pobjedu i osvaja naslov prvaka turnira.

Trener Aaron Fox nakon susreta je istaknuo borbeni karakter svojih igrača.

"Dobro smo započeli utakmicu i igrali dobar hokej, ali četiri kazne dovele su do toga da smo izgubili ritam. Druga trećina nije bila sjajna, ali bilo je dobro vidjeti da su se igrači borili do samog kraja i uspjeli uzvratiti. To nam je dalo nešto na čemu ćemo graditi dalje. Čeka nas tjedan u kojem ćemo se pripremati za utakmice protiv Geneve i KAC-a koje nas čekaju sljedeći vikend."

Fehervar AV19 : KHL Medveščak Zagreb 4:3 (2:1, 2:0, 0:2)

KHL Medveščak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!