Ostali sportovi

Ususret SP u Japanu 2019: RK Zagreb ugostio japanske studente

Sportnet • utorak, 18.09.2018.
Ususret SP u Japanu 2019: RK Zagreb ugostio japanske studente

Ragbi klub Zagreb ovog je vikenda na Rudešu ugostio veslačku selekciju najvećeg japanskog privatnog sveučilišta WASEDA (50.000 studenata), koja je proteklih deset dana trenirala s veslačima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Gosti iz Japana veslanje su na jedan dan zamijenili ragbijem, s kojim su se uoči Svjetskog prvenstva u Japanu 2019. tako po prvi puta susreli baš u Hrvatskoj. Kako na Ekonomskom fakultetu već tri godine postoji grupa „EFZG ragbi“, za goste je pripremljeno druženje na terenu Ragbi kluba Zagreb gdje je prezentiran „touch rugby“ koji i naše studentice i studenti igraju na fakultetu. Nakon odigranog susreta uslijedilo je i treće poluvrijeme, gdje su uz hranu i piće razmijenjena međusobna iskustva života u Hrvatskoj i Japanu.

Svjetsko prvenstvo u ragbiju održava se svake četiri godine, a nakon ljetnih Olimpijskih igara i Svjetskog prvenstva u nogometu, najgledaniji je sportski događaj na svijetu. Posljednje prvenstvo održano u Engleskoj 2015. srušilo je sve rekorde na terenu i izvan njega te je sa 2,47 mil. prodanih ulaznica, milijunima fanova u gradovima domaćinima, pola milijuna stranih turista, gledanosti finalne utakmice od 120 milijuna ljudi te ukupno 4 milijarde gledatelja za 48 utakmica, najgledaniji sportski događaj godine. Sljedeće godine Svjetsko prvenstvo po prvi puta seli u Aziju, a unatoč visoko postavljenoj letvici, u 12 japanskih gradova se očekuju novi rekordi.

Foto: Berislav Rožman

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!