Nogomet

Vlašić: "Nisam osjećao pritisak, unaprijed sam znao kako ću izvesti penal"

Branimir Korać • četvrtak, 20.09.2018.
Vlašić: "Nisam osjećao pritisak, unaprijed sam znao kako ću izvesti penal"
Foto: EPA

Nikola Vlašić potvrđuje status velikog pojačanja za moskovski CSKA iz utakmice u utakmicu. I u Češkoj je bio igrač odluke, asistirao je za smanjenje zaostatka i zabio za remi...

Iako je CSKA gubio u Plzenu 2:0 na poluvremenu, na vrijeme se probudio i uzeo bod. Iz svlačionice je izašao bolji i odlučniji te je na kraju remizirao s Viktorijom 2:2.

Nikola Vlašić na početku drugog dijela odlično je ubacio za Čalova koji je smanjio zaostatak na 2:1, a onda je u 95. minuti realizirao kazneni udarac za konačnih 2:2.

"Nije bilo lako, ali nisam osjećao pritisak. Smirio sam se, usporio puls i krenuo prema bijeloj točki. Unaprijed sam znao kako ću izvesti penal, snažno sam pucao i zabio", rekao je Vlašić nakon susreta.

Ruski mediji već su ga počeli uspoređivati s Aleksanderom Golovinom koji je briljirao u ovom klubu do odlaska u Monaco ovog ljeta.

"Aleksander Golovin je Aleksander Golovin, a ja sam Nikola Vlašić. Igrao je sjajno za CSKA, nadam se da ću i ja igrati tako", poručuje Vlašić.

Prilagodba na ruski način igre prošla je bez problema.

"Nije bilo teško, znao sam što trener od mene očekuje. Momčad me odlično prihvatila i nije bilo teško prilagoditi se. Nemojte zaboraviti da je Premiership jedna od najbržih liga svijeta, u Engleskoj je sve brže. Igrači igraju puno agresivnije, suci ne zaustavljaju igru svakom prilikom, dopuštaju čvrst nogomet, jednostavno je tamo sve drugačije."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!