Ostali sportovi

Veliki derbi Nade i Mladosti u drugom kolu PH

Sportnet • petak, 21.09.2018.
Veliki derbi Nade i Mladosti u drugom kolu PH

Drugo kolo Prvenstva Hrvatske već nam na samom početku sezone donosi najveći derbi hrvatskog ragbija, u subotu od 14 sati splitska Nada na Starom placu dočekuje zagrebačku Mladost.

Susret naših najboljih momčadi uvijek je veliki mamac za sve ljubitelje ragbija, a ništa manje zanimljivo neće biti ni ovaj put. Iako je Mladost u prošlom kolu doživjela poraz od slovenskog prvaka Ljubljane, derbi je uvijek derbi te se Zagrepčane, koji Nadu već godinama prate u stopu, nikako ne smije otpisati. Podsjetimo, Mladost je prošle sezone u utakmici prije Nade pomalo neočekivano izgubila od Sinja, da bi tjedan dana kasnije, nakon gotovo 50 godina porazila svoje najveće rivale na njihovom Starom placu. Ubrzo nakon toga uslijedila je i pobjeda Mladosti na domaćem terenu, što nas je odvelo u najnapetije prvenstvo ikad – Nada na kraju s druge pozicije ulazi u veliko zagrebačko finale i pobjedom 13:31 dolazi do novog naslova državnog prvaka.

Iste zanimljivosti očekujemo i ove godine; Mladostaše predvodi povratnik u momčad, a sada i novi trener – igrač te kapetan reprezentacije Nik Jurišić, a osim odlaska reprezentativca Vlašića u Englesku te oproštaja nekolicine igrača na kraju prošle sezone, nekih većih promjena u ekipi nema. Nada, koja je u prvom kolu bila slobodna, prvi će puta na teren istrčati baš protiv glavnog protivnika, a od promjena u momčadi ističe se povratak Darija Jurčevića te odlazak Ivana Miljaka u Irsku.

Nakon utakmice s Mladosti, Nadin ragbi dan upotpuniti će se i slavljem desetog rođendana ženske sekcije kluba. Uz touch turnir i druženje nakon utakmice, cure su pripremile i prezentaciju kojom će se prisjetiti najljepših trenutaka od 2008. do danas te se zahvaliti igračicama koje su obilježile desetogodišnju povijest kluba.

U sjeni derbija, Ljubljana će u proširenom Prvenstvu Hrvatske od 16 sati ugostiti Sinj. Očekuje se poprilično izjednačen susret dvije odlične momčadi, a Sinju će ovako jaka utakmica poslužiti i kao najbolja moguća priprema za utakmicu s Nadom u sljedećem kolu.

Foto: Berislav Rožman

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!